Лете јата црних гавранова над Србијом

 

Група политичких аналитичара сели се сваког дана са једне на другу телевизију и брани власти и хвали режим, владу и председника

 

  • Јато нарикача иде са телевизије на телевизију и иста група по потреби брани режим, председника, владу, власт од “огромних опасности, завера, атентата, државних удара…”
  • Више пута су здружено главни режимски електонски и писани медији саопштавали да се спрема државни удар у Србији. Затим су драматично саопштавали да се спрема атентат на председника Вучића. Вучића хоће стално да убију и то непрекидно траје…
  • Митровићеве изјаве пример бешчашћа
  • Шта је истина а шта лаж, шта је реално а шта нереално то можда знају наши бахати, бескрупулозни и неморални лобисти и политички аналитичари, наше црно јато гавранова

 

Пише: Јово Вукелић

 

Као јата црних гавранова група политичких аналитичара сели се сваког дана са једне на другу телевизију и брани власти и хвали режим владу и председника! Личе ови црни гавранови на оне професионалне нарикаче, које за новац ангажују породице да кукају, лелечу и сузе лију над покојником све до његовог гроба.

Било је овога и раније, пре више деценија. И то је била карактеристика политичког живота и у једнопартијско време Броза и комунизма и тадашњег „хуманијег“ самоуправног социјализма, али и у доба С. Милошевића и вишестраначког система и владавине ДОС-а.

Свим силама  хвале и бране власт и владу

Наиме увек су постојали подобни и добро плаћени тада агитпроповци,  политички комесари, извршни секретари партије, а данас политички коментатори,  аналитичари, портпароли, медијски стручњаци који су грађанима тумачили и објашњавали политичке одлуке руководства, преседника, партије, владе, државе.

Утицај агресивне пропаганде је велики на људско понашање и одлучивање

Ти тада политички подобни кадрови партија, а данас експерти били су и данас су добро плаћени од владајућих страначких номенклатура које су их ангажовале. Власти су такве ликове увек фаворизовале, чинили им привилегије на послу, у професији којом су се бавили, давали им бенефиције, да лакше напредују, повластице да живе лагодно, удобно, да не кажемо раскошно. Како и неће кад они свим силама хвале или бране власти и властодршце, већ према потреби.

Наравно, рећи ће неко да је нормално да у данашње време постоји лобирање, добро плаћени лобисти у свакој области.  Зашто не би постојали и у сфери политике и политичког живота? Ту нарочито треба да егзистирају, да уверавају људе у оно што баш добро не виде, не осећају, не чују, у оно што немају… И у такву праксу се стално уверавамо.

То је све пропаганда и она се свуда плаћа као и свака реклама. И политичка реклама кошта, она је скупа и сваки политички маркетинг значи велики трошак за оног ко га наручује.

„Најбољу владу на свету“ руше „издајници и страни плаћеници“

Уз то, ова надмена група српских аналитичара, увек наступа са јасним упутствима владе и власти шта о ком питању треба да говори. И они, као некад професионалне нарикаче иду од куће до куће ( од телевизије до телевизије) и где је мртвац и кукају. Група свима познатих лобиста још из времена владавине ДС и Бориса Тадића када су углавном радили за „жуте“ и обогатили се наставља свој медијски посао рекламирања, пропаганде, маркетинга, адвертајзинга, политичке рекламе… Само су променили „газду“, тачније раде за оног ко их унајмљује и најбоље плаћа.

Тако јато нарикача од раног јутра и јутарњих програма па до поноћи иде са телевизије на телевизију и иста група по потреби брани режим, председника, владу, власт од “огромних опасности, завера, атентата, државних удара…”

Професионалне нарикаче за новац заједничким снагама стварају атмосферу туге и бола

Њима не смета што немају никаквог ауторитета ни угледа у јавности. Њих упрограм позивају уредници и директори телевизија, а они раде по диктату лидера владајуће коалиције.

Повремено имамо драматичне и здружене наступе актелних перјаница овог посла Драгана Ј. Вучићевића, Небојше Крстића и Драгомира Анђелковића који потресно и драматично обавештавају и упозоравају нацију, грађане и гледаоце да разне групе опозиционих лидера, иначе по њима сви “издајници и страни плаћеници“ и нека друга лица имају планове и кују завере да сруше најбољу владу и председника на свету (који баш имају Срби).

Небојша Крстић: брзо мења своја уверења и лако и ватрено заступа интересе нових партија и лидера

Аналитичари спречили државне ударе и атентате 

Већ више пута су ови медији у последњих година здруженим снагама ТВ „Пинк“, листа „Информер“, ТВ „Студио Б“, уз свесрдну помоћ ТВ „Хепи“, у координацији (са још десетак дневних листова и електронских  медија у Србији) саопштавали нацији у ударним емисијама, специјалним дневницима, посебним вестима, ексклузивним интервјуима… да се спрема државни удар у Србији.

Затим су драматично саопштавали да се спрема атентат на председника  Вучића (било кад је био председник владе или сада Србије).  Према њиховим подацима на Вучића је до сада планирано или можда и покушано десетине атентата. Ко то зна? Углавном, Вучића хоће стално да убију и то непрекидно траје, глава Вучића је стално угрожена од ових „домаћих издајника и страних плаћеника“.

Толико покушаја најозбиљнијих атентата на омиљеног председника откривено је једним делом захваљујући сталној будности и упозорењима групе „савесних, душебрижних, врло свесних  и политички генијалних“ политичких лобиста и аналитичара. Да није било њихових правовремених упозорења, подизања панике, алармирања државних органа па и освешћивања и буђења самог председника (толико заузетог решавањем проблема грађана и бригом о грађанима) у Србији би до сада сигурно било више државних удара и атентата.

Митровићев принцип: увек уз оне који су власт

Појављивао се и појављиваће се кад затреба у овим одсудним тренутцима и „бос“ Жељко Митровић, та „савест Србије“,  да очита буквицу у отвореном писму коме већ треба, како то директор „Пинка“ чини годинама уназад. Само што је раније бранио (па пљувао) Миру и Слобу, па потом хвалио (па пљувао) Ђинђића, Тадића и ДС, а данас још увек хвали ли хвали Вучића, (сем једног гафа из 2008 године, где је Митровић рекао да је Вучић луд!?!).

Примери бешчашћа

У пример бешчашћа заувек су ушле ове Митровићеве изјаве.

Прва из 1999. године: „Ви издајници из ДОС-а, можете да пољубите у дупе моју другарицу Миру Марковић, а и мене, ускоро ћете бити јавно обешени са осталим слугама НАТО пакта и додатно стрељани, за сваки случај. Све ће вас српски херој Слободан Милошевић истребити, а Србију ујединити са мајком Русијом!“

Друга је из 2002. године: „Ви уништитељи Србије са вашим диктатором Милошевићем и оном његовом побегуљом и црвеном вештицом Миром, који сте јебали мајку српском народу као нико у његовој историји, спремајте се за суд народа! Нећете спречити Србију да се врати у Европу и нећете спречити процват демократије у њој, то вам ја Жељко Митровић и Демократска странка обећавамо!“

Трећа из 2008. године:  „Најлепши, најшармантнији и најмандатнији председник Србије свих времена, наш Борис Боки Тадић, победиће опет, по пети пут, председничке кандидате прошлости Николића и остале, лагано и сигурно, јер грађани Србије неће неписменог Тому и лудог Вучића на челу наше Србије.
Србија зна да само наша мудра Демократска странка и још мудрији Борис Тадић могу да одведу Србију у Европу и да обезбеде бољи живот свима у Србији“(одговор радикалима и напредњацима).

Четврта из 2017. године: „Ви лудаци из опозиције, заједно са Родићем и Мирковићем, бићете похапшени ускоро, чим се пронађу лажни сведоци, а мудри Вучић уме и то да пронађе!
Мени лично не сметате, ја волим да се јавно препуцавам и бламирам, али не могу да вас гледам очима јер хоћете да крадете, а Вучић вам не да јер неће онда ништа остати за његове лопове. Срдачно, ваш Жељко“(одговор ДС-у и Кени Лопову). (1)

Наравно, ту је увек спреман и блазирани Миломир Марић ( „ТВ Хепи“) који не преза да за потребе режима учини све што траже од њега.

Аналитичари често траже и освету

Иначе, творац нашег језика Вук Караџић је уочио једно битно обележје тужбалица и нарикача, а то је непостојаност поетског ткива и њихово настајање импровизовањем, тј. ствара се нова песма за сваки посебан случај.

Ево да наше актелне политичке нарикаче нешто ново сазнају. „Нарицање је било праћено спољним ритуалним радњама. Жене су себи одсецале косе, гребале лице, ударале песницама у прса, а људи су се, исто тако ударали у главу и плакали“.

Од власти аналитичари, лобисти и маркетинг стручњаци траже освету према „издајницима и плаћеницима“

У појмовнику српске културе Етнографског института Србије се истиче: „ Дајући одушак спектру веома снажних осећања, тужбалице се брзо и лако трансформишу из песме жалости у осветничке песме, песме које позивају на освету или је, чак, извршену описују. Често се, дакле, у истом наративу смењују и преплићу туга и гнијев, бол због губитка и позив на освету, јасна граница између ових осећања се губи. Овај осветнички аспект је у не тако давној прошлости био карактеристичан за оне крајеве у којима је дуго био жив страшни обичај крвне освете (Црна Гора, Херцеговина, Грчка, Албанија, Сицилија…). (Аутор Ђурђина Шијаковић) (2)

Овај цитирани текст показује одакле потиче потреба за осветом према „издајницима и плаћеницима“ коју наши агилни политички аналитичари, лобисти и маркетинг стручњаци тако често траже у својим наступима од власти у Србији. Зато наше политичке нарикаче траже да се предузму енергичне мере у одбрану од раноразних „политичких издајника и плаћеника из опозиције“. Освета – то је неопходно, сматрају они!

У Србији постоји редак феномен да обични грађани и пристојан и нормалан свет једно виде и чују на телевизији, а друго доживљавају у животу и стварности.

Тако да Срби захваљујући неуморним професионалним политичким нарикачама, нашим црним гаврановима уствари живе у два паралелна света и не знају често који је стваран, а који је измишљен, који је реалан, а који нереалан. Народ је излуђен, збуњен. Не зна шта је истина а шта лаж.

Важно је да то можда знају наши бахати, бескрупулозни и неморални лобисти и политички аналитичари, наше црно јато добро плаћених гавранова…

……………………………..

  1. https://www.vaseljenska.com/vesti-dana/retrospektiva-otvorenih-pisama-zeljka-mitrovica/
  2. http://etno-institut.co.rs/cir/pojmovnik/t/tuzbalica.php

 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Американци Србији прете санкцијама купи ли од Русије ракетни систем С-300

Јово

Реаговање Јагоша Раичевића на текст Зорана Радовановића

Gost autor

Марко Јакшић: У Милоша Ковића немам поверења

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x