Легитимно је говорити о њиховој деци

О случају председниковог сина и аболирању за погрешно васпитавање

 

  • Слоган „За нашу децу – Александар Вучић“ никад није величанственије звучао него данас, пар дана након што је јавност сазнала да је у Србији забрањено извештавати о томе да се пунолетни син председника државе дружи са уличним нитковима, табаџијама, кобојаги навијачима, криминалцима из надалеко чувених кланова.

Лични ставови

Пише: Игор Бесермењи *

Србија је под напредњацима постала једна проклета авлија, игралиште најгорих и наравно – њихове деце.

У тој Србији, 22-годишњи Данило Вучић не може да буде на насловној страни новина, због тога што је усликан у друштву нове генерације балканоидних криминалаца.

Ни Александар Митровић (син Жељка Митровића, влассника „Пинка“) не може на насловне стране због погибије Андрее Бојанић на београдским улицама. Јер то су њихова деца.

Данило Вучић, син Александра, рођен је 1998. године, пре 22 године. То је било таман у време када му се отац исто тако вукао по београдским биртијама и надао да ће свој сан о израстању у апсолутног владара велике Србије остварити с радикалском значком, шешељовском пропагандом.

План није сасвим успео, али човек је владалац. Билмезштина никада није била непрелазна, па се тако и отац и син у раним данима крећу само у добро пробраним криминогеним круговима.

Иако нисмо ни сумњали да неће траћити своје дане на неком угледном универзитету у свету, иако за то има све услове, треба имати озбиљан поремећај вредносног система за то да будете председник државе ког боли уво за то што му се син пред очима света креће у друштву бандита осумњичених за демолирање простора и који се у полицијским досијеима воде као припадници криминалних кланова.

Па, ипак, Србија је изабрала баш таквог што га боли уво.

Па још све то назива – „лажима“ и поред очигледних доказа у виду фотографија, насталих захваљујући професионалним новинарима који дају сваки атом снаге да демантују да је у српској проклетој авлији новинарство сведено на Гоцу Узелац, Вучићевића и сличне билмезе који просперирају кроз нескривено маркетиншко служење владајућој странци и председнику државе.

„Мој син Данило је поштен и пристојан младић. Kрив је само зато што је мој син“, поручио је председник Вучић фотографијом на свом Инстаграм профилу.

Међутим, без изненађења, председник Вучић и овог пута лаже. Данило Вучић није крив. Нико га (још увек, иако ствара све услове) није прогласио кривим ни за шта, осим што се јавност с правом пита како је могуће да је син најмоћнијег човека у држави васпитан тако да се дружи, гледа утакмице и пије пиће са људима који се дозивају на име Аца Рошави.

У овоме, међутим, ништа чудно не виде ни Ана Брнабић, Игор Мировић, Ђука Бизон, Зорана Михајловић, Бранислав Недимовић, Синиша Мали, па углас кажу – „дете седи и пије пиће са другарима, срам вас било, нападате Вучићево дете, ђиласовци!“.

Данило, син председника Србије се годинама дружи са највијачима из криминогене средине (фотос са Светског првенства у Русији 2018. године)

Наравно да они у томе не виде ништа лоше, јер они и кажу „За нашу децу!“ И, самим тим, баш све је нормално у њиховом систему вредности, свака њихова одговорност за погрешно васпитање аболирана је овим изборним слоганом.

Србија се данас ствара за њихову децу и по мери њихове деце и то је једина визија коју ова некарактерна политичка булумента данас и има.

Да ваша деца раде за њихову децу. Да ваша деца буду слуга њиховој деци. Да ваша деца буду исељавана из станова ако не могу да плате струју, а да њихова деца буду дивна, срећна и насмејана у „Хит твиту“ на Пинковизији.

Србија је дошла у фазу када је потпуно легитимно говорити и о њиховој деци у контексту политике, зато што је понашање њихове деце – а још важније – понашање родитеља те деце – покренуло озбиљан аларм у погледу тога куда иде напредњачка проклета авлија и каква је будућност ваше деце у њој, ако се одлуче да ту остану.

Према томе, или ћемо имати још више новинарки попут Бојане Павловић и врло их јасно и гласно подржавати у разоткривању тога шта раде повлашћена деца и родитељи у напредњачкој Србији, или ће њихова неваспитана, размажена деца врло брзо радити вашој деци оно што неваспитана и размажена политичка стока данас ради вама.

* Аутор је публициста из Новог Сада

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Јурили су српски војници 32 километара под ратном спремом право у бој за слободу

Prenosimo

Рашковић Ивић: Вратићемо отете пензије

Prenosimo

Нови директор ЕПС већ прави нове штете

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x