Društvo, Politika, Prenosimo, Slobode, Srbija

LAŽNA OBEĆANJA VUČIĆA I BRNABIĆKE

Brza saobraćajnica od Valjeva do autoputa na nuli

 

  • Odlazeća premijerka Brnabićka kaže pre nekoliko dana u Valjevu da su radovi na izgradnji brze saobraćajnice koja treba da spoji Valjevo sa autoputem u toku, a nisu! Iako je prošla je i videla da se ništa ne radi, ubeđivala je građane Valjeva da su u toku „pripremni“ radovi

 

  • Sve stoji na petlji u selu Neričavi odakle je trebala da u junu krene gradnja saobraćajnice duge 18 kilometara i vredne 158 miliona evra

 

  • Vučić u junu otvorio „pripremne“ radove kojih nema, jer princip ove vlasti je da može da se govori šta se hoće, a ta samovolja vlasti ima pravilo da je važno da dinamiku imaju obećanja, a ne radovi i dela na terenu.

Više od 50 teških transportnih kamiona, bagera i buldožera dovučeno je, po naredbi predsednika Srbije, kao da mu je to posao, pred protekle junske izbore na petlju kod sela Nepričave odakle je trebala da krene vrlo skupa gradnja brze saobraćanice od valjeva do autoputa „Miloš Veliki“, kojom bi se građani Valjeva povezali sa svetom.

Vučić je doveo i radnike na radilište koga nema i koga nikada nije ni bilo da se tog dana slikaju, a dovučena je i velika bina sa koje je držao  govor pred TV kamerama Pinka, Hepija, RTS-a… kako se u Srbiji grade autoputevi, kako sve bruji od radova i kako se ispunjavaju obećanja…

Ovog puta od te predstave i orkestrirane kampanje nije bilo ništa, razuišli su se radnici i tv-ekipe, mehanizacija i kamioni i avioni su otišli ko zna na koje gradilište, a ostala je zapetljana i prazna petlja kod sela Neričava da nikome ne govori o velikoj obmani Valjevaca od strane predsednika Srbije.

Da ne bi u lažima učestvovao samo Vučić potrudila se pre nekoliko dana i odlazeća premijerka Ana Brnabić koja je posetila Valjevo i tamo ponovo obmanjivala građane o gradnji saobraćajnice. Evo te nove bruke srpske vlade i vlasti:

Od Vučićeve brze saobraćajnice, ostale samo laži Brnabićke

Na petlji u Nepričavi, na mestu odakle bi trebalo da krene brza saobraćajnica, duga 18 kilometara,  koja će Valjevo spojiti sa auto-putem “Miloš Veliki”, danas nema mašina, nema kamiona, nema radnika, nema radova, a nema ni “kampusa za radnike”. Nema ničega, osim gradilišne table, na kojoj piše: početak radova jun 2020.  godina.

PREDSTAVA ZA PUBLIKU – LAŽNO OTVARANJE RADOVA: Pred izbore, Petlja Nepričava, iza Vučića su postrojeni fiktivni radnici, iza njih narandžasti kamioni i u pozadini  sivi teški kamioni…

A pre dva i po meseca, ili četiri dana pred izbore, na tom mestu je bilo “postrojeno” 18 teških kamiona, nekoliko bagera, buldožera, 30-ak radnika i bina sa koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano ozvaničio početak radova na izgradnji brze saobraćajnice – deonica Iverak-Lajkovac, pišu Kolubarske.

Trebalo je narodu pokazati kako se u Srbiji rade i grade auto-putevi, a i Valjevce je valjalo pred izbore obradovati da će konačno dobiti brzu saobraćajnicu koja će ih spojiti sa “Milošem Velikim”.

Mesto gde su trebali da počnu radovi: selo Nepričava će možda i progovoriti od velikih laži

Međutim, na samom otvaranju ispostavilo se da nije “početak radova”, nego “početak pripremnih radova”. Upitan kako je moguće da počnu radovi, a još uvek nije urađen projekat, nije izdata građevinska dozvola, niti je završena eksproprijacija, Aleksandar Vučić je priznao da je ipak reč o “početku priremnih radova”, a da će radovi “vrlo brzo početi”. Međutim, ni nakon dva i po meseca ne nazire se ništa od tog “vrlo brzog početka”.

:::::::::::::::::::::::::::::::

Z. Mihajlović: “Brza počinje da se gradi u martu”
  1. 01. 2020

Izgradnja brze saobraćajnice koja Valjevo treba da spoji sa autoputem “Miloš Veliki”, “duplih traka” u dužini od 16,6 kilometara od Iverka do Nepričave, počeće u martu.

To je najavila ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović: “U martu počinjemo izgradnju brze saobraćajnice kojom ćemo spojiti Valjevo sa „Milošem Velikim“.

I opet se pokazuje da je najvažnije je da postoji dinamika obećanja.

:::::::::::::::::::::::::::::::

Premijerka Ana Brnabić  je boravila u Valjevu protekle nedelje. Došla je, kako reče, da podrži novog valjevskog gradonačelnika Lazara Gojkovića. Podrška je izgledala kao da smo u izbornoj kampanji. Ponovo se pričalo o istim projektima: rekonstrukciji bolnice, Doma zdravlja, industrijskoj zoni, Divčibarama, izgradnji brze saobraćajnice…

Premijerka je rekla da je strateški važan projekat, investicija od 158 miliona evra, izgradnja brze saobraćajnice, deonica od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo spojiti sa autoputem “Miloš Veliki”.

Brnabić i Gojković: Nisu obišli radove,

jer ih nema, pa su sedeli u nekoj kancelariji

Radovi su u toku, izvode se kao i na svakom gradilištu pripremni radovi, a kada budu završeni pripremni radovi kreću efektivni radovi, i to je tako na svakom gradilištu. Tako su na Moravskom koridoru pripremni radovi trajali jedno šest meseci, pa dok završite to, dok napravite kamp, pa dok obezbedite sve za početak radova…

Dakle, krenuli su pripremni radovi i svojom dinamikom će ići i svi ostali radovi. Investicija je vredna 158 miliona evra i svi zajedno treba da budemo presrećni i preponosni zbog toga – poručila je premijerka.

Na pitanje kada će biti završen projekat za deonicu Iverak-Lajkovac, da li je dobijena građevinska dozvola i da li je završena eksproprijacija, premijerka kaže:

– Ako se ne varam projektuje se po fazama, nemam tačne detalje, ali dakle ide projektovanje po fazama, sigurno su neki delovi projekta završeni zato što su krenuli pripremni radovi. Da li je završena eksproprijacija, verovatno nije kompletna, tako da… Ono što je moglo da se uradi, da bi krenulo što pre, je urađeno i mi svuda radimo tako. Ja koliko znam građevinska dozvola nije izdata, mislim da je izdata za pripremne radove – odgovorila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Jedinu dinamiku imaju obećanja

Ostalo je nejasno da li premijerka zaista nije primetila, a prošla je pored petlje u Nepričavi, da se ništa ne radi ili je pak videla i dobro zna da radova nema i da nisu “u toku”, ali je uprkos tome u dobrom starom maniru “govorimo šta hoćemo, a ne kako jeste”, odlučila da kaže da su radovi u toku, a nisu! 

Radovi će ići svojom dinamikom – reče Ana Brnabić, ali ta dinamika nije poznata čak ni njoj. Nameće se zaključak da jedinu dinamiku imaju obećanja.

Podsećam, brzu saobraćajnicu ili “šnel štrase” obećao je i bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na početku svog mandata 2016. godine. U Valjevo je već u decembru te godine došao tadašnji premijer Aleksandar Vučić, koji je pružio podršku Gvozdenoviću, i obećao da će Valjevo dobiti brzu saobraćajnicu.

Izvor: Kolubarske.rs

………………………………………..

Podeli:

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments