NATO, Balkan i susedi Srbije, Društvo, Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Republika Srpska, SAD (Amerika), Slobode, Srbija

Eksperti sa ostrva predlažu konačna teritorijalna rešenja na štetu Srba

Sukobi Srba sa Severa Kosova i Metohije sa pripadnicima Kfora, jedinica Rosu i britanskih specijalaca “Foka”

        Posle vojne akcije britanskih „foka“ protiv Srba na Kosovu i Metohiji

  • Englezi samovoljno predlažu rešenja kosmetskog problema između Srba i Albanaca, samo je “pravičnost” uvek na strani Šiptara
  • Britanci ne isključuju i oružane sukobe i borbe između snaga „kosovskih Albanaca“ i Srba sa Kosova.
  • Isplanirali su da će prvo „Albanci“ pobediti i uspostaviti kontrolu nad severom Kosova, a potom vojska Srbije
  • Ne preostaju druga scenarija sem vojnih sukoba, ocenjuju eksperti tajne službe M6
  • Na kraju veliki planeri posle ratnih sukoba pominju čak i ujedinjenje Kosova sa Albanijom, tačnije stvaranje nove države, velike Albanije

Ništa novo i originalno u u svom najnovijem predlogu „konačnog“ rešenja za Kosovo i Metohiju nisu predložili britanski eksperti iz specijalnih vojnih i tajnih službi M6 britanskih snaga. Sve se svodi na oružane sukobe Srba i Šiptara i potom podelu Kosmeta sa uvođenjem mira posle krvavih sukoba!?

Ratni strateg sa Kembridža : Timoti Les, zagovornik opasnih ratnih opcija

Timoti Les, saradnik Demostata sa Univerziteta Kembridž ističe: „Konačni rasplet na Kosovu biće razmena teritorija između dveju strana. Moj je osećaj je da se dvodecenijska drama na Kosovu kreće ka svom dugoočekivanom trenutku istine, smatra saradnik Demostata sa Univerziteta Kembridž, Timoti Les, koji ne isključuje ni mogućnost da će i snage kosovskih Albanaca, ali vojska Srbije, u dogledno vreme nastojati da uspostave kontrolu nad severom Kosova.

Prvo će biti primenjena sila na severu Kosova

Prema predviđanju saradnika Demostata, naredna faza u rešavanju statusa Kosova verovatno će biti definisana silom, “najpre od strane Prištine, a potom i od strane Srbije, tako što će Srbija pomoću vojske pripojiti Sever”, ocenjuje vajni ekspert kao da bi u tom slučaju KFOR bio nemi posmatrač sukoba sa prepunih tribina Vemblija u Londonu.

On još naglašava: „To će biti dramatičan razvoj situacije, ali, logično je da je to jedini scenario koji je preostao, ukoliko Albanci ne žele status kvo, niti formiranje Zajednice srpskih opština, a Srbija odbija ideju da se Sever integriše u ostatak Kosova“, uveren je Les.

Projekat Velike Albanije kojim ona otima delove državnih teritorija Srbije, Grčke, Crne Gore, Makedonije i Bugarske

Time bi se, kako je ocenio, stvorile dve nove činjenice na terenu, da Beograd kontroliše Sever i da Priština kontroliše Jug, „što je uvek i bio najizvesniji scenario za Kosovo, imajući u vidu demografske podatke“.

Treba podsetiti da Šiptara na Kosovu svakog meseca ima sve manje i da se masovno iseljavaju u druge zemlje, pa ih je od nekadašnjih 1.800.000 hiljada ostalo  svega 800.000 hiljada.

Britanci bi otvorili i pitanje statusa Šiptara u Vranjskoj dolini

Les smatra da bi se time, takođe, preokrenula debata o budućnosti Kosova, jer će „početi da se razmatra status Srba na Jugu, što će, Srbija, nesumnjivo, dovesti u vezu sa statusom Albanaca u Vranjskoj (Preševskoj) dolini“.

Kako prognozira, pitanje budućnosti Kosova verovatno će poprimiti jednu širu dimenziju, “jer paralelno raste kriza u Bosni, gde Srbi teže konačnom raspadu države, i ove dve drame će se sigurno povezati”.

U tom slučaju , po planu Timoti Lesa, imali bi prave ratne sukobe i nova žarišta širom Balkana.

Srbi su spremni da brane svoju otadžbinu i ognjišta
Kriza sa Kosmeta se povezuje i sa položajem Srba iz Republike Srpske

„Bilo kako bilo, konačni rasplet biće razmena teritorija između dveju strana“, predviđa Les i podseća na želju Edija Rame „da se Albanija ujedini sa Kosovom“.

„U svakom slučaju, ako Srbija zapreti Kosovu, a spoljni posmatrači ne podrže Kosovo, gotovo je sigurno da će se Kosovo približiti Albaniji, kako bi dobilo podršku i bezbednost, što će učiniti ujedinjenje još izvesnijim“, objašnjava Les.

Tako da sledi zaključak , po britanskim planovima da nam na ovim prostoima predstoji  ne samo stvaranje nove države Kosova i Metohije, nego još veće stvaranje i nastanak, ujedinjenje države Albanije i Kosova i Metohije.

Samo nije rečeno dokle će dosezati granice te „velike Albanije“, da li iznad Larise u Grčkoj do Skoplja u Makedoniji, Podgorice u Crnoj Gori, delova Bugarske  i sve do Niša u Srbiji…

Ostaje ključno pitanje o kojem T. Les ne govori: kojim stanovništvom bi Šiptati popunili te velike nove prostore  koji bi im pripali? Možda masovnim povratkom Albanacaa iz Bruklina i Sohoa u Londonu.

Link:

https://rs.n1info.com/vesti/les-konacni-rasplet-na-kosovu-bice-razmena-teritorija-izmedju-dveju-strana/

Naslov, oprema i uređenje teksta: Redakcija Između sna i jave

Izvor: Fonet

……………………

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments