Кад Вучића не би било сви ми би помрли

 Ђилас: Вучић има менталних проблема

  • Д Ђилас: Доказано је да је текст у „Информеру“ да пљачкам децу и зарађујем на деци био пун лажних тврдњи и у целини неистинит
  • Вучић наводи да ми из опозиције, који смо „украли стотине милиона“ (баш се питам на кога је то мислио) би могли нешто да донирамо, али не 10 или 50 хиљада евра, него 20 милиона евра пошто смо украли 600 милиона?!?
  • Ђилас: „Срам да те буде Вучићу! Срам да те буде што данас у ово време на ову тему, лажеш, вређаш, убеђујеш људе да је неко нешто крао. Престани више да лажеш људе са сам лопов! Имао си времена осам година да докажеш“
  • Ђилас: Вућићу ти си луд човек. Немаш пословну способност, твоје логичне целине не могу да се споје. Како можеш да тврдиш да би умрло 300.000 људи (пензионера) у Србији?
  • Вучић: Ако будем изолован, сви ћемо помрети у Србији?!

Драган Ђилас, председник  странке Слободе и правде (ССП) се пре неколико дана, 11. априла поводом посете председника Србије Нишу и у вези последњих активности Александра Вучића обратио српској јавности хитним апелом укоме је истакао :

„Вероватно знате да не гледам и слушам на ТВ Александра Вучића и Ану Брнабић, а не читам ни те (њихове) таблоиде. Само их тужим! Кад износе лажи о омени.

Ђилас недоказане и неосноване оптужбе Вучића да је лопов сматра срамотним
Доказане су лажи да пљачкам децу

И баш сам јуче (10. априла) добио судску пресуду у моју корист од таблоида „Информера“ у износу од 80.000 динара за тешку клевету на мој рачун.  Објавили су у том таблоиду само изреку пресуде, па се и не зна зашто су кажњени, јер судија сматра да је само то (навођење висине казне) – довољно да објаве?! И тако нико не зна зашто плаћају ту казну! Тај инкриминисани текст је био пун лажних тврдњи да пљачкам децу и зарађујем на деци. Ето то је та „дивна, феноменална“ прича пуна најбруталнијих лажи.  И таква скандалозна неистина вреди у Србији свега 80.000 динара?

„Честитам“ судији који је донео такву пресуду, првобитна казна је била 200.000 динара за „Информер“ па је на Апелационом суду смањена казна на 80.000 динара. Ја стварно сматрам да је смешно да неко напише нешто овако огавно за вас и то прочита много људи и онда кривац на крају плати само 80.000 динара. Наравно, да је казна већа можда би престали да пишу овакве страшне лажи. Овако, баш их брига, плате смешну суму новца за најгоре увреде и срамоћење мене као човека. И настављају даље по истом.

Ево, покрећу своје ботове да питају да ли сам нешто донирао у овој ситуацији… То је јуче причао и овај „дивни“ човек који води ову државу како су неки из опозиције који су украли стотине милиона (баш се питам на кога је то мислио) могли нешто да донирају, али не 10 или 50 хиљада евра, него 20 милиона евра пошто смо украли 600 милиона?!?

„Срам да те буде Вучићу! Срам да те буде што данас у ово време на ову тему, лажеш, вређаш, убеђујеш људе да је неко нешто крао.

Подсећам те да си 2004. године возио у колицима „доказе“ у тужилаштву против Ненада Богдановића (тадашњег градоначелника Београда) када су били градски избори и наравно, ништа се није тада десило.

Вучићу престани да лажеш да сам лопов!

Сада си већ осам година власт у Србији, мене си 2004. напао на ТВ Пинк да сам најбогатији човек у Србији. Па како сам онда покрао после није ми баш јасно. Од 2012. си на власти, осам година си имао времена да докажеш да сам крао, да сам лопов, чак си неке људе хапсио па си морао да их пустиш, а немаш ни оптужницу, ни суђења, ни једну пресуду  против мене – престани више да лажеш!

А то колико ми, који живимо боље од просека у Србији, помажемо то је наша ствар и сматрам да је срамота говорити о томе и зато о томе никад и не говорим. Колико сам могао ја сам помогао преко УНИЦЕФ-а, не желећи да уплаћујем паре овој држави и не верујући у то што они раде. А увек сам спреман да помогнем и појединачно у данашње време.

Оно што је Вучић јуче изговорио у Нишу, према ономе што се могло видети на порталима, има две ствари које су ме, искрено. и забринуле.

„Он је човек који има сву власт, а понаша се заиста као да има менталних проблема, неки поремаћај, болест. Он је јуче дошао у Ниш, да не говорим  о томе да не треба да иде нигде, да уз њега иде 50 људи, да има стотине људи у обезбеђењу, да је то што чини и ради – све супротно правилима за које се залаже.  Понаша се супротно, од онога што пропагира. Јер кампања “Остани код куће” није идеја да се ми вежемо за радијаторе. Идеја је да се сви не крећемо свуда ,да има што мање социјалних контаката. Да се евентуално прошета по свом крају, око своје зграде… А не као Вучић , да се иде у Нови Пазар, и Ниш  и да води свиту људи и крши сва правила.  Он је све прекршио оно што сам говори и пропагира!?

Вучић је луд кад тврди да би умрло 300.000 пензионера

Тамо у Нишу је говорио о пензионерима и нашем предлогу да им се дозволи да шетају сат времена, од 6 до 7 по подне.  А не од 4 до 7 ујутро како је прописано. Треба подсетити како је Вучић заједљиво и бестидно рекао „да је тај предлог сачињен како би уствари што мање пензионера тада то време користило да изађе“?!?

Ђилас је шокиран и следећом изјавом у којој Вучић каже:  „Три пута више људи би умрло у Србији да смо дозволили пензионерима да шетају од 18 до 19 часова,  значи тродупло више много него што је до сада укупно умрло људи у свету од заразе.То значи да би у Србији умрло 300.000 пензионера“.

Вућићу ти си луд човек. Немаш пословну способност, твоје логичне целине не могу да се споје. Како би умрло 300.000 људи?

Нема заражених, а ни умрлих  ни кад излазе од 4 до 7 ујутро, а требало би да их буде 125.000 хиљада по овој сулудој Вучићевој рачуници.

Kако пензионери шетају у Немачкој, па нема толико мртвих, у земљи са 80 милиона становника . Укупан број преминулих је 2.600 у целој Немачкој.

Да ли ти знаш шта је 300.000 људи, човече. Kако можеш тако нешто да изговориш? Па у Италији и Шпанији има до сада преминулих укупно око 20 хиљада…

Kако јавља Њуз нет овај пензионер је кажњен јер је у време непрекидне забране изласка изашао и хранио делфине у Савском језеру на Ади Циганлији

При тиме, сви кажу у Европи да је корисно људима на температурама већим од 20 степени да прошетају. Немци шетају, пола Европе говори да је то добро, наравно уз заштитну опрему. Није идеја да се вежемо за радијаторе, већ да се избегну социјалани контакти. Моја мајка је први пут јуче прошетала,после месец дана,  и била је срећна и рекла је: „Ето сунце ме није огрејало, али сам бар прошетала, изашла!“

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Вучић ипак „послушао“ Ђиласа

Пензионери сада могу у шетњу

Када је Савез за Србију недавно предложио да се пензионерима дозволи једночасовни излазак за време полицијског часа да прошетају, Александар Вучић је одговорио да је то сулуди предлог Драгана Ђиласа и да ће нам у том случају сва београдска гробља бити тесна. Да ћемо имати стотине хиљада умрлих пензионера! Чак 300.000 хиљада.

Сада је поново променио „плочу“! Гостујући синоћ, 14. априла на РТС Вучић је изјавио „да ће пензионери моћи да излазе од следеће недеље – три пута недељно, максимално пола сата, најдаље 300 метара од куће!?!“

А гробља Лешће и Орловача па пет  пута више умрлих, ту сулуду изјаву  је Вучић заборавио?

:::::::::::::::::::::::::::::

Још једном да кажем: Зашто би пензионери ишли у набавку у четири ујутру, када може поподне? Тада осталих људи нема на улици.

Али Вучић изађе и изговори ову будалаштину да би умрло 300.000 људи и оде. Тако је пре неколико година рекао да сваких десет секунди погине један перач прозора у САД?! На тај начин прича и о инвестицијама , развоју, расту, БДП-у, о томе да смо ми највећи…И све је феноменално. Понављам, човек дође, исприча шта хоће, оде…Нико га ништа не пита!

Тако функционише ова власт. Нема питања, нема потпитања, сутра нова лаж покрива ову од данас, и тако функционише Вучићева власт“.

Ђилас закључује: „Суштина је да 300.000 мртвих нема везе са мозгом, здравим размишљањем и логиком , врло је опасна.

Вучић: Ако будем изолован, сви ћемо помрети у Србији?!

Уз то, хоћемо само ми, из целе Европе, да применимо и неке мере из Kине које нису за нас овде. Наравно, треба узети из сваке земље оно што вреди, њихова искуства и знања, оно што је најбоље. Код њих је све и почело. Али не може копи-пејст кинеског модела, већ од свих треба узети најбоље. Можете ли да замислите да у Европи заваре врата, нема напоље, полиција и војска упада у куће и мери температуру на сулу људима, и ко год има температуру водили су  те људе у сабирне центре. Је ли можете да замислите такву праксу у Европи? То не може у Европи. Постоје болнице, а они које немају ту потребу, они седе код куће, у својим становима. Ако ћете све људе који су су заражени да стављате у сабирне центре, неће бити довољно сабирних центара, јер ово чудо се шири. Тај модел Kина у Србији, то не иде“.

Да ли ће Драган Ђилас  ускоро постати тежи тас на политичкој ваги Србије

Ево једна госпођа Роса ми пише: „Џаба кречите, народ све више верује Вучићу!“ Могу да јој одговорим да она настави да верује Вучићу.

Ђилас подсећа и да је Вучић, поводом тога што је његов син Данило заражен корона вирусом, кад су га питали – Да ли би и он требало да иде у карантин, а не да путује Србијом, рекао: – Kажите људима да није то од бриге за његово здравље,  него од жеље да политички будем изолован како би зараза (корона) успела да победи”.

Означавајући ову изјаву као врло опасну Ђилас је објаснио да Александар Вучић поручује „да ако он буде изолован онда ћемо сви ми у Србији да помремо“!?!

Да поновим: Када њега не би било ми би сви помрли, јер нема ко више да се бори са заразом. И то Вучић каже сам за себе. Па неће бити да је тако. Не зависи Србија, и борба са заразом од једног човека, па ни од тебе Вучићу.

То зависи од људи, од лекара од тога како се ми понашамо. То што твоје улизице теби причају да си Бог, да од тебе све зависи –  то је улизништво, а то што сам причаш да би без тебе сви умрли од короне то значи пријатељу, да си луд  – нема друге!

Мање гледајте Вучића, чека нас боље сутра

Желим ти да никада не оболиш од короне, да не идеш у изолацију…

Верујем да је Србија јака, преживела је свашта. Верујем да ће се ова ситуација завршити. Треба да нађемо начин како ћемо даље да живимо, и да се живот врати што пре.

Гарантујем, вам не морам никаква власт да будем, и за то ћу се борити,да за сваког човека, да се прииспита сваки посао, свака грађевинска дозвола, и све што су радили биће под лупом, и под истагом. Па може и од 2000., не морамо само од 2012 године. Јер, људи ово је страшно, и они који су то радили треба да сносе одговорност. Kада све ово прође и када се открије шта све иза постоји многи људи ће бити шокирани, а на нама ће бити да од Србије правимо боље место за живот, за нас и за нашу децу и родитеље“.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Видео прилог Ђиласовог обраћања (траје 17 минута)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Сви ми који живимо у Србији мислим да верујемо да може да буде боље и да имамо снаге и знања да то боље направимо. Останите код куће, корисно је прошетати у околини, око зграде, а мање гледајте Вучића.

……………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Губитак личног идентитета и интегритета онемогућавају човеку да схвати и развије осећање заједништва

Prenosimo

Снага православне вере јача у сваком појединцу после посете Светој земљи и то доноси мир и спокој души

Јово

И да министар одузме визу  – Ђоковић може да игра

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x