Балкан и суседи Србије, Друштво, Преносимо, Република Српска

Ирбан Мустафић: Сами смо убили својих 1.000 муслимана у Сребреници

Сребреница је апсолутно договорни злочин између међународне заједнице и Алије Изетбеговића

 

  • Ибран Мустафић *, један од оснивача СДА из Сребренице,  тврди већ годинама да је “најмање између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убијено од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“
  • Није до краја јасно зашто његова сведочења на суду нису уважена, већ игнорисана

 

Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи.

„Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници.

Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.

„Да сам могао да судим Насеру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић.

Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Kлинтон.

Да ли су А. Изетбеговић и Б. Клинтон договорили злочин у Сребреници

„Сребреница је апсолутно договорни злочин између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Kлинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Kлинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић.

Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници. „Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић.

Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.

„Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, нагласио је Мустафић.

Видео линк са сведочењем Мустафића о злочинима Н. Орића ( трајање 2 минута и 55 секунди)

…………………………………………….

https://novitetinovosti.blogspot.com/

ИЗВОР: srb.news-front.info

…………………………………………….

*Ибран Мустафић (1960) је бошњачки и босанскохерцеговчаки политичар и бивши припадник Армије Републике Босне и Херцеговине. Аутор је књиге „Планирани хаос 1990—1996” (COBISS.SR 16289798) која описује ратне злочине које је починио командант АРБиХ Насер Орић у Сребреници током рата у Босни и Херцеговини.

Ухапшен је 1996. године од стране власти Републике Српске као трећи на списку починилаца ратних злочина у Сребреници. Власти Српске су жељеле да га размјене за Алексу Крсмановића. Пуштен је на слободу годину дана касније.

Ибран тврди да је у Сребреници убијено од 500 до 1000 Бошњака од стране припадника АРБиХ и да је масакр у Сребреници „договорени геноцид” између Алије Изетбеговића и међународних сила.

Група Бошњака га је претукла 2008. године у Сребреници.

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments