Balkan i susedi Srbije, Politika, Prenosimo, Slobode, Srbija

Izbeglice bez azila Austrija vraća u Srbiju

Da li postoji i krije li se međudržavni ugovor između Srbije i Austrije

 

  • Bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl tvrdi: „Ovo prvi put otkrivam. Kao ministar sklopio sam ugovor sa Srbijom, gde osobe koje dobiju negativan odgovor za azil u Austriji, ali ne mogu da se vrate u svoje zemlje, budu odvedeni u Srbiju!“
  • O ovom međudržavnom, za sada, tajnom ugovoru ne zna do sada ništa javnost u Srbiji
  • Miladin Ševarlić, poslanik: „Taj ugovor, ili dogovor, nije verifikovan u Skupštini, koliko ja znam od 2016. godine!

Sa sajta „Srpski stav“

Dojučerašnji ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl izjavio je da je sa Srbijom postignut dogovor o povratku migranata pridošlih preko Balkanske rute koji budu dobili negativan odgovor za dobijanje azila, baš u Srbiju.

Kikl, je u emisiji „Im Zentrum“ na nacionalnoj austrijskoj televiziji „prvi put javno“ izjavio da je sa Srbijom taj dogovor već donešen.

Herbert Kikl

– Ovoprvi put otkrivam. Kao ministar sklopio sam ugovor sa Srbijom, gde osobe koje dobiju negativan odgovor za azil u Austriji, ali ne mogu da se vrate u svoje zemlje, budu odvedeni u Srbiju – izjavio je Kikl. (taj međudržavni Ugovor između Srbije i Austrije sklopljen je do 20. maja 2018. jer je potom premijer Kurc smenio ministra Kikla, zbog korupcionaške afere njegove stranke – primed. urednika)

Bez odgovora je za sada pitanjeda li je Vlada Srbije mimo znanja građana ove zemlje potpisala nekakav pogubni ugovor sa Zapadom po kojem će naša zemlja postati centar za migrane iz Azije i Afrike?

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sa sajta „Koreni“

Da li je Vlada Srbije mimo znanja građana potpisala ugovor sa Zapadom po kojem će Srbija postati centar za migrante iz Azije i Afrike?

Vraćanje hiljada migranata iz Evrope u Srbiju

 

  • Od koga je taj ugovor potpisan i zašto o tome ne znaju ni poslanici u Skupštini Srbije?

 

  • Nikola Janić: Nasuprot tome veoma je iznenađujuće da najčitanije novine i najgledanije televizija sa nacionalnom frekfencijom nisu pokazale interesovanje da o ovome informišu javnost

 

  1. oktobar 2019.

Piše: Nikola Janić, urednik sajta „Koreni“

Na zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije pre skoro dve nedelje, 04. oktobra 2019. narodni poslanik gospodin Miladin Ševarlić u dijalogu sa ministrom Sinišom Malim izjavio je, a i postavio je sledeće pitanje:

”Juče je objavljena informacija, posle polemike na austrijskoj televiziji, doskorašnjeg austrijskom ministra unutrašnjih poslova, Herberta Kikla, da je sa Srbijom potpisan ugovor da sve migrante koji ne dobiju azil u Austriji vrate nazad u Srbiju. Molim vas, da li je to tačno?

Ako je tačno, gde se može dobiti na uvid taj međudržavni ugovor?

Taj ugovor, ili dogovor, nije verifikovan u Skupštini, koliko ja znam od 2016. godine pa na ovamo, a noviji je datum. Dalje, nije mi odgovoreno na pitanje koje sam postavio u vezi sa sredstvima od 300 evra po migrantu, o čemu je bila polemika na internetu”.

Miladin Ševarlić, poslanik

Nije iznenađujuće da ministar u Vladi Republike Srbije nije odgovorio poslaniku, a time i javnosti, na ovo za našu državu i građane Srbije egzistencionalno važno pitanje o ugovoru o vraćanju hiljada i hiljada migranata u Srbiju… Od koga je taj ugovor potpisan i zašto o tome ne znaju ni poslanici u Skupštini Srbije?

Nasuprot tome veoma je iznenađujuće da najčitanije novine i najgledanije televizija sa nacionalnom frekfencijom nisu pokazale interesovanje da o ovome informišu javnost i da zatraže istinu od relevantnih institucija ili političara…

Prošlo je više od nedelju dana od ove javno izgovorene tvrdnje poslanika Ševarlića i njegovog pitanja bez odgovora…

Zašto se o ovome ćuti!?

…………………………………………………………..

Izvori:

  1. https://srpskistav.com/prenosimo/%d1%85%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82-%d0%ba%d0%b8%d1%86%d0%ba%d0%bb-%d1%81%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%be%d0%bc-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d1%83%d1%82-%d0%b4%d0%be/
  2. http://www.koreni.rs/vracanje-hiljada-migranata-iz-evrope-u-srbiju/

Podeli:

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments