Društvo, Kosovo i Metohija, Politika, SAD (Amerika), Svet (planeta), Slobode, Srbija, Srbija i EU

Zlikovci Šiptari postaju nedodirljivi

Zločini OVK se neće smeti pomenuti

  • U Skupštini u Prištini treba ove nedelje da se usvoji „zakon o vrednostima OVK“ koji štiti OVK i njegove vođe od bilo kakve krivice i odgovornosti
  • Cilj je da se teroristička OVK i njene oružane akcije proglase „slavnom borbom za oslobođenje“, a borci i lideri OVK „borcima za slobodu“
  • Specijalni sud bi u slučaju usvajanja Zakona bio faktički blokiran, jer nijedan od svedoka koji bude svedočio u Hagu neće smeti da govori ništa protiv OVK, niti njenih pripadnika. To važi i za sve ostale stanovnike Kosmeta
  • Na KiM ne postoji nikakva svest o odgovornosti lidera OVK o počinjenim zločinima i strahotama nad Srbima, vođe OVK su beskrupulozni i smatraju se nevinima, a pravo i pravda za žrtve su njima „španska sela“. To im je omogućila međunarodna zajednica, jer ih dve decenije štiti od odgovornosti i kazne za učinjene teške zločine

Piše: Jovo Vukelić

Već 20 i više godina najveći šiptarski zločinci, vođe paravojne OVK, teroristi, kako su ih čak  do 1998. godine zvanično zvale i Sjedinjene Američke Države, izbegavaju –  za počinjena masovna ubistva, masakre, brutalne zločine, surove likvidacije, pokolje i otimanje organa Srba i ilegalnu trgovinu tim organima, uništavanja imovine, silovanja i paljenja manastira i pravoslavnih hramova – bilo kakva suđenja i presude (sem nekoliko nevažnih izuzetaka)… Jer oni su, navodno, slavni borci za slobodu…  A dokaza o njihovim zločinima ima na pretek.

Upravo ovih dana te iste vođe OVK, sada na najvažnijim funkcijama nelegalno proglašene države, bezobzirno pokušavaju da postanu nedodirljivi i donesu Zakon  u prištinskoj „skupštini“ o zaštiti svojih (ne)dela! Suština je da niko, ako takav zakon izglasaju,  neće više smeti ni da progovori lošu reč o njihovim vandalskim i nečovečnim ubistvima i zločinima. Moći će, ali će onda to biti krivično delo!? Ubiti Srbina, bilo ženu, dete ili čoveka je dozvoljeno, čak i poželjno, ali govoriti o tome je zločin!?

I dalje je nepoznata sudbina skoro 400 nestalih Srba, posle juna 1999. koje su oteli pripadnici OVK, ubili ih i čije su organe prodavali
Svedoci ubijani kao glineni golubovi

Davnašnji glavni san i plan šitarskih vođa OVK koji su počinili stravične zločine 90-tih godina prema Srbima je da oni postanu nedodirljivi za bilo koji zakon i da im se nigde ne može suditi. Ni pred sudovima u Prištini, ni u Hagu, a ni pred Specijalnim sudom formiranim od međunardne zajednice baš zbog brutalnih i surovih zločina ove terorističke OVK (Oslobodilačke vojske Kosova) nad srpskim stanovništvom. Ni dokazi međunardnog istražitelja Dika Martija ne vrede ništa za Šiptare.

Neprikosnoveni ugled Dika Martija nije pomogao: čim je optužio Šiptare miljenike Amerike za zločine nad Srbima sklonjen je i ućutkivan

Zato su bilo kakvi ozbiljniji pokušaji da se oni optuže i sude za zločine, masakre i pokolje iz sukoba 1998. i 1999, kao i ubistava nevinih Srba posle 2000. godine završavali mnogim ubistvima, eliminacijama, njihovih svedoka- njihovih  zemljaka. Svedoci su ubijani kao glineni golubovi. A potom su sudovi odustajali u većini slučajeva zbog „nedostatka dokaza“.

Zgrada Specijalnog  suda u Hagu: da li će dokazi i argumenti Dika Martija imati ikakvu vrednost kod sudija u Hagu

Tako su, na primer, Šiptari svedoci u slučaju optužbi iz Haga protiv jednog od vođa OVK Ramuša Haradinaja bili likvidirani, ili su se negde preselili, nestali su, ili su naprasno izgubili pamćenje… Ali to je samo najdrastičniji primer, jer su i drugi svedoci nestajali, čim bi se saznalo da treba da se pojave na sudu. Ubijeno je desetine svedoka. (Svi ključni svedoci koji su bili predviđeni da svedočeprotiv R.Haradinaja su ubijeni pre ili tokom suđenja, primedba autora.)

H. Tači, Bernar Kušner, Majkl Džekson, A. Čeku i Vesli Klark: Neverovatno, ali istinito da mentori i sponzori nelegalne kvazi države Kosovo i dalje, dve decenije od zločina,  štite optužene vođe OVK

I same vođe OVK sebe smatraju borcima za slobodu (freedom fighters) i predstavljaju svoje terorističke akcije ubijanja nevinih Srba, žena i dece po celom Kosovu i Metohiji kao oslobađanje svoje zemlje od „okupatora“.

U tome je ova šiptarska teroristička paravojna formacija imala i ima i dalje podršku zvanične američke administracije već dve decenije, još od Klintona, preko Obame do sadašnjih predstavnika SAD u Prištini. Treba podsetiti da je zločinačku OVK upravo Amerika proglasila terorističkom organizacijom. U proleće 1998, SAD smatraju OVK terorističkom organizacijom. Ambasador RobertGelbard, specijalni izaslanik SAD, na susretu sa novinarima u Beogradu u februaru, nedvosmisleno kaže da je OVK „bez sumnje teroristička grupa”.

Uloga Specijalnog suda da ovenča slavom OVK

I Savet bezbednosti UN poslednjeg dana marta 1998, osuđujući upotrebu sile „odstrane srpskih snaga”, u Rezoluciji 1160, osuđuje i „terorističke akcije OVK”. Kako su onda ti teroristi za kratko vreme uspeli da se preobrate u respektabilne zapadne saveznike?

Trejsi Džejkobson:ambasadorka SAD otkrila pravi cilj formiranja Specijalnog suda u Hagu, ali joj Šiptari ne veruju

I u ovoj najnovijoj maskaradi Šiptara, u maskenbalu dostojnom starih venecijanskih karnevala opet se treba pozvati na američke mentore, tačnije na Trejsi Džejkobson, američku ambasadorku i Prištini. U ogromnoj halabuci koju su glavni zločinci sa Kosmeta podigli 2015. godine protiv osnivanja Specijalnog suda u Hagu koji treba upravo njima da sudi za počinjene zločine, organizovali su demonstracije u Prištini, a u skupštini su predložili zakon da se onemogući osnovanje tog suda.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Šta sadrži Nacrtzakona o zaštitiratnihvrednosti OVK

U prvomčlanuciljovogzakonaje “zaštitavrednostiborbe OVK, kojajesvojimpožrtvovanjem, angažovanjemdalaneprocenjividoprinosOslobodilačkojborbiKosova i bilaodlučujućifaktorzaslobodu i nezavisnostnarodaKosova”.

Zakon predviđa i “istitucionalnu i građansku obavezu zazaštituvrednostiborbe OVK, ko nebudepoštovaoodredbe, bićekrivičnogonjen.

Kršenjeodredabaovogzakonasankcionišesepremavažećemzakonodavstvu”, (član 9.)

“U slučajupritvorailihapšenjaveterana OVK, naosnovumeđunarodnihnalogazahapšenjekojejeizdalaSrbijaizpolitičkihmotiva, VladaKosovapreduzimapotrebnemerezazaštituveterana i u rokuodpetdanamorapismenodaobavestiSkupštinu o preduzetimmerama”, (član 6. )

“SvakijavnislužbenikiligrađaninKosovadužanjeda u svakodoba i u svimokolnostima u zemlji i inostranstvupoštuje i štitivrednostiborbe, određeneovimzakonom”, (član 5)

Zaštićenomvrednošću OVK smatraoružanaborbanarodaKosovanačelusa OVK u ciljuoslobođenjaKosova (član 3).

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Da bi im njihovi mentori i sponzori Amerikanci objasnili i odobrovoljili ih da odustanu od tog blokiranja „pravde“ ambasadorka Džejkobson je 2015, izjavila:

„Formiranje Specijalnog suda je važno za dobrobit Kosova, otkloniće crnu mrlju, koja stoji nad OVK!? Ovaj sudćeotkloniti crnumrljukojastojinad OVK i nikakosenećebavitislavnomborbom OVK”.

UBICE ILI OSLOBODIOCI – Šamar poštenom i pravičnom svetu: četiri vođe OVK postali su visoki predstavnici kvazi države Kosovo

Tako je ona otkrila da je to ustvari stvarni i tajni cilj i SAD i Specijalnog suda, inače isti kao i vođa OVK: ako i budu sudili u Specijalnom sudu Tačiju, Veseljiju, Haradinaju, Čekuu, braći Ljimaj i drugim vođama OVK –  proglasiće ih nevinima! Tako da oni mogu postati borci za slobodu, a borba terorističke i zločinačke OVK  – slavna!?

I pošto je kasnije Specijalni sud na jedvite jade formiran i postao operativan 2017. godine (osnivanje Specijalnog suda je bio četvrti pokušaj da se procesuiraju odgovorni Šiptari za zločine tokom i nakon rata na Kosovu, tačnije od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.) ostaje sada da on konačno posle više od dve decenije od počinjenih zločina počne da sudi i presuđuje!

Šiptari (Albanci)  su jedan narod i hteli bi da se ujedine i na tome rade i na ovoj „radnoj“ večeri, jer treba pripojiti Albaniji oteto Kosovo i Metohiju (H.Tači, F. Ljimaj, K. Veselji, Edi Rama, D. Haradinaj i B. Pacoli
O OVK može, ali samo sve najlepše

I opet sada nastaje veliko uznemirenje u Prištini, vođe OVK su u panici i hitno predlažu novu blokadu: Zakon o zaštiti vrednosti OVK sa namerom da zaštite sebe kao lidere terorističke paravojne formacije. (Inače, ovaj zakon je još 2018. predložio Kadri Veselji). O njihovoj navodnoj „slavnoj“  borbi, o njihovim zlodelima i najtežim nedelima svedoci neće smeti da kažu ni jednu ružnu reč, stoji u predlogu nepravičnog zakona. Cilj je da da se, ne samo zastraše svedoci, već i krivično gone, ukoliko budu otišli da svedoče pred Sudom za zločine OVK.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Glavni teroristi i zločinci OVK

Prema dosadašnjoj evidenciji i pozivima Specijalnog suda na listi osumljičenih je, koliko se zna,  oko 50-tak šiptarskih vođa.

Evo tih imena: HašimTači „Zmija“, RamušHaradinaj, KadriVeselji, DautHaradinaj, AgimČeku, AzemSulja, DžavitHaliti, Skender Veselji „Bili“, AdemGrabovci,  Nazim Ajeti „Crvena ruka“, Husini Ahmeti, Adem Grabovci, Ram Buja, Idriz Baljaj „Togar“, Sokolj Bašota, Rustem Beriša, Salji Beriša, Gezim Hamza, Sami Ljuštaku, Rustem Mustafa „Remi“, Driton Hajdari, Remzi Šalja, Gani Geci, Sokolj Dobruna, Sabajhadin Cena, Sulejman Selimi „Sultan“, Sabit Gaši, Aslam Šalja, Šukri Buja „Sokolj“, Nazif Mehmeti…

A na crnoj listi SAD su: Daut Haradinaj (brat Ramuša Haradinaja), Redžep Selimi, Ramiz Ladrovci, Naser Keljmendi, Lavdrim Mudžaheri, Haradinaj Bala, Isak Musliu, Jonuz Musliu, Šefćet Musliu, , Redžep Selimi, Azem Syla, Emruš Džemaili, Sami Ukšhin…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Trojka OVK u uniformama za vreme sukoba 1999. Ljimaj, Tači i Haradinaj optuženi za mnoge zločine; to im nije smetalo da postanu političari

I dok se u skoro paničnoj situaciji nalaze vođe nelegalnih vlasti u Prištini H. Tači, Kadri Veselji, R. Haradinaj, Fatmir Ljimaj „Čeliku“, Agim Čeku… inače sve„hrabri“ borci za slobodu, koji nikome ne veruju (pa ni svojim mentorima SAD i V. Britaniji) da i ako budu procesuirani  neće biti osuđeni, desetak medija u Srbiji objavljuju na sva zvona vest da je jedan od glavnih lidera OVK optuženih za najteže zločine, inficiran virusom korona „Veselji oboleo od korone!“!? Tu „potresnu“ vest slušamo na udarnim vestima i i čitamo na vidnim mestima u štampi, jer bi vest valjda trebala da uzbudi i potrese Srbe.

Istovremeno mnogi mediji u Srbiji javljaju ovih dana kako je „Ediju Rami umrla mama“, pa važnost, značaj i razlog objavljivanja ove vesti verovatno znaju samo oni koji su je objavili.

Umesto da se Srbija i njeni mediji ozbiljno bave ovim po srpske interese  opasnim pokušajem Šiptara iz terorističke OVK da sa sebe skinu svaku odgovornost za zločine za koje ih je i država Srbija optužila, verovatno ćemo da slušamo i čitamo ovih dana kako je supruga Hilma pred razvodom od Haradinaja, kao i da je Hašima Tačija ostavila Vlora Čitaku, s kojom je bio u vezi. Ili da opisuju kako braća Ljimaj slave rođendane…

I Srbi iz Gračanice traže istinu o sudbini svojih najbližih, ali Šiptari se ne oglašavaju, još i ruše grobove i pravoslavna groblja
Ima li pravde za srpske žrtve

Panika u Prištini vlada i među diplomatama, u zapadnim ambasadama posebno, jer ih doskorašnje vođe OVK, a sadašnji visoki funkcioneri nelegalne države, uopšte ne čuju i ne slušaju. Da ih slušaju čuli bi Šiptari  da im se sa Zapada ustvari poručuje da će suđenja na Specijalnom sudu proći glatko i bez osuda, pa će Šiptari moći da slave i da govore kako su oni „borci za slobodu“, a da je „OVK vodila slavnu borbu“ za oslobođenje…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Neka od pravila Specijalnog suda

U Specijalnom sudu za ratne zločine na KiM su zastupljene isključivo strane sudije.

Nijedna osoba osuđena pred Specijalnim sudom ne može biti pomilovana.

Najstroža kazna koju Specijalni sud može izreći je – doživotni zatvor.

Zatvorska kazna će se izdržavati van KiM (u državama koje izraze spremnost da prihvate osuđene).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zato su sve diplomate sa Zapada skoro horski istakle zamerke na nacrt zakona (ambasada SAD, Nemačke, Švajcarske kao i Kancelarije EU), jer smatraju da se njime ugrožava sloboda govora i prava građana.

Međutim, u pokrajini skoro da niko od elite Šiptara koja je na vlasti ne smatra da ovaj Sud treba da počne posle 20 godina ometanja  da radi  zbog kažnjavanja zločinaca, dostizanja pravde i kako bi se moralno zadovoljile porodice žrtava.

Na Kosovu i Metohiji nema podrške javnosti za suđenje sunarodnicima za ratne zločine. Šiptarske vođe OVK  su doživljavani u svojoj sredini kao heroji, a ne osumnjičeni za zločine. Na KiM međunarodna pravda još nije stigla i ima malo izgleda da se to ostvari.

Antisrpska koalicija deluje već dve decenije

Na KiM ne postoji nikakva svest o odgovornosti ni među samim liderima OVK o počinjenim zločinima i strahotama nad Srbima. Oni su beskrupulozni, arogantni i smatraju se nevinima, a pravo i pravda za žrtve su njima „španska sela“. To im je omogućila međunarodna zajednica, jer ih dve decenije štiti od odgovornosti, optužbi  i kazne za učinjene najteže zločine.

Optuženi i osumljičeni Šiptari , na sramotu EU, SAD, V. Britanije i međunarodne zajednice, do daljeg ostaju nedodirljivi.

………………………..

Podeli:

51vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
Božidar
Božidar
2 godina ranije

Odličan tekst!!!