Због називања Бошка Обрадовића фашистом Весић кажњен 300.000 динара

Нова пресуда Првог основног суда у Београду због  повреде части и угледа Бошка Обрадовића, лидера „Двери“

 

  • Због Весићевих изјава од 12. марта 2019. године у Националном дневнику ТВ ПИНК и 19. марта 2019. у емисији „Ново јутро“ такође на ТВ ПИНК у којима га је назвао фашистом, Горан Весић проглашен кривим и кажњен
  • Обрадовић: Не само да нисмо фашисти већ смо, као и читав наш народ, осведочени антифашисти и овакве негативне етикете владајућег режима сматрамо највећом могућом увредом
  • Пуна правда би била да ова вест о судској казни Горана Весића као најбоља врста демантија буде објављена на истом месту на коме и првобитна информација – на ТВ Пинк.

Први основни суд у Београду усвојио је тужбени захтев Бошка Обрадовића, лидера „Двери“  против Горана Весића, градског фубнкционера СНС, и донео пресуду којом се Весић кажњава са 300.000 динара због повреде части и угледа председника Српског покрета Двери кога је у више наврата означио као фашисту.

Конкретно, Обрадовић је тужбу поднео због Весићевих изјава од 12. марта 2019. године у Националном дневнику ТВ ПИНК и 19. марта 2019. у емисији „Ново јутро“ такође на ТВ ПИНК у којима га је назвао фашистом.

Обрадовић има разлога за задовољство због пресуде суда

Пре ове пресуде, из истог разлога, Први основни суд казнио је и председника СНС Александра Вучића, док је Виши суд у Београду казнио дневни лист Информер.

Овим поводом Бошко Обрадовић је дао следећу изјаву:

Још пре две године почео сам да тужим сваког представника власти који Двери и мене лично назове фашистима, и тек недавно почеле су да стижу судске пресуде које представљају велико задовољење правде за мене лично, моју породицу и све саборце у Српском покрету Двери.

Ово су мале правне победе на дугом путу борбе за независно правосуђе које се не либи да суди представницима извршне власти када крше Устав и законе. Не само да нисмо фашисти већ смо, као и читав наш народ, осведочени антифашисти и овакве негативне етикете владајућег режима сматрамо највећом могућом увредом и специјалним ратом против нас са циљем политичке дискредитације и изопштавања из политичке утакмице.

То, међутим, није прошло и сада имамо и судски доказ да су све то биле лажи Вучића, Весића и њихових режимских медија. Међутим, о овој пресуди Национални дневник ТВ ПИНК вечерас неће јавити и на тај начин они гледаоци који су имали прилику да чују Весићеве неистине о Дверима сада неће имати прилику да сазнају да је и Весић, попут Вучића, постао судски доказан лажов.

Пуна правда би била да ова вест о судској казни Горана Весића као најбоља врста демантија буде објављена на истом месту на коме и првобитна информација.

Факсимил пресуде

Овако, после две године од изреченог, и пошто ће сви режимски медији поново прећутати ову вест као и када је Вучић недавно кажњен од стране истог суда, медијски домет у циљу исправљања једне велике лажи није велики, али је велика морална сатисфакција за све претрпљене повреде угледа и части.  Хвала адвокатском тиму на челу са Владимиром Тодорићем на још једној успешној одбрани пред судом.

https://dveri.rs/2021/01/29/61685/dveri-nova-presuda-ovoga-puta-vesic-mora-da-plati-300-000-dinara-zbog-uvrede-boska-obradovica/

…………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Прљава работа Вучића и Малог

Јово

Слободан Антонић: Украјина, Сребреница и колонијални олош

Prenosimo

Фатић: откуд Центру за социјални рад приступ мом необјављеном тексту

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x