Rusija

Zapad bi da nekako demonizuje Putina, ali on nije ni Sadam, ni Milošević, ni Gadafi

DOĐOŠE DOTLE DA I G7 FORMIRA „SPECIJALNU GRUPU ZA PROUČAVANJE POGUBNOG UTICAJA RUSIJE“
  • Kao nekada u vreme Staljinovog komunizma, sada u zemljama Zapada, tačnije u NATO zemljama i nekim zemljama EU, kao pečurke posle kiše, masovno niču nove Komisije, Radne grupe, Specijalna odeljenja, Komiteti koji se svi samo bave sprečavanjem ogromnog „malignog ruskog uticaja („malignant Russia’s influence“), kako se zvanično zove sve što dolazi, stiže iz Rusije
  • I vrhuška EU smatra „da Rusi šire dezinformacije o EU, veštije i snažnije nego ikada dosad“. Zato je formirala Istočnu radnu grupu EU za strateške komunikacije – East StratCom Task Force (ESTF). Ta grupa navodno već ima rezultate, ali kako nesmanjena kampanja Rusije i dalje traje – hitno treba da se ojačaju kapaciteti Stratkoma EU, uključujući uspešnu Istočnu radnu grupu EU za strateške komunikacije, kao i njegove radne grupe za Jug i Zapadni Balkan
  • Zemlje Zapada, naročito SAD, naviknute da se neometano decenijama mešaju u unutrašnje poslove drugih država, ne mogu da podnesu ni sekund tuđeg ili suprotnog uticaja u bilo kojoj zemlji! A pogotovo ne u svojim zemljama
  • Kako su krenuli, mogu se dosetiti i da formiraju neku jaču, širu, moćniju međunarodnu organizaciju za suzbijanje ovog brzo rastućeg „malignog ruskog uticaja“, neku vrstu svojih Ujedinjenim nacijama samo sa oružanim snagama, vojnom silom

Piše: Jovo VUKELIĆ

KAO da su se utrkivali ko će pre svetu saopštiti „veliku i značajnu“ vest: Hristi Friland , ministar inostranih poslova Kanade i Boris Džonson, britanski ministar spoljnih poslova, najavili su u ponedeljak, 23. aprila u odvojenim saopštenjima kako će grupa zemalja G7 (SAD, V. Britanija, Francuska, Kanada, Nemačka, Italija i Japan) formirati novo „Specijalno Odeljenje – grupu za za proučavanje pogubnog držanja Rusije“.

Ministari su naveli:

A) „Ruske napade na demokratiju“, kao neko opšte (i poznato!) mesto;

B) „pokušaje Rusije da destabilizuje pojedine demokratske režime“;

V) „dezinformacije koje potiču iz Rusije“;

Novoosnovano Specijalno odeljenje baviće se, po rečima zvaničnika G7, „katastrofalnim ruskim ponašanjem i zaštitom demokratije od dezinformacija Moskve”.

Niču Specijalne grupe, komiteti, odeljenja, komisije…

Kao nekada u vreme Staljinovog komunizma, sada u zemljama Zapada, tačnije u NATO zemljama i nekim zemljama EU, kao pečurke posle kiše, masovno niču nove Komisije, Radne grupe, Specijalna odeljenja, Komiteti koji se svi samo bave sprečavanjem ogromnog „malignog ruskog uticaja („malignant Russia’s influence“), kako se zvanično zove sve što dolazi, stiže iz Rusije.

Značajno je da podsetimo: u januaru ove godine je američki Senat na čak 200 strana pripremio izveštaj o zlokobnom uticaju Rusije u celom svetu! Kakva sida, ebola, koksaki ili zika virus, malarija, španska groznica, ptičiji ili svinjski grip… Ruski uticaj je, sudeći po ovom izveštaju, pogubniji po čovečanstvo!

On je maligan, najmaligniji!

Skoro u isti čas britanski Dom lordova je istog dana kad i američki Senat, tačnije demokrate u američkom Senatu, objavio izveštaj pod nazivom „Britanija i budućnost zapadnog Balkana“, o spoljnoj politici Britanije, čiji se delovi direktno odnose i na Srbiju, a tiču se ruskog „razarajućeg uticaja“ na ovo područje.

Treće, u februaru se pojavio i dokument EU (Evropske komisije) pod nazivom „Strategija EU o Zapadnom Balkanu” u kome se takođe analizira štetan (preteći po demokratske tekovine, ljudska prava, slobode i uopšte vladavinu prava…) uticaj Rusije na Balkan, posebno na Srbiju!

A da on ne bi postao vladajući – EU mora da se aktivira na Balkanu, to je bila glavna poruka tog bezvrednog i bezbojnog dokumenta.

EU birokrate ocenjuju „da Rusi šire dezinformacije o EU, i to sprovode veštije i snažnije nego ikada dosad. Zato je odlučeno da se formira Istočna radna grupa EU za strateške komunikacije East StratCom Task Force (ESTF). Ta grupa navodno već ima rezultate, ali kako nesmanjena kampanja Rusije i dalje traje hitno treba da se ojačaju kapaciteti Stratkoma EU, uključujući uspešnu Istočnu radnu grupu EU za strateške komunikacije, kao i radne grupe Stratkoma za Jug i Zapadni Balkan“, uspaničeno zaključuje EU.

 

Inače, da podsetimo, „StratKom” danas broji ukupno 20 ljudi raspoređenih u tri tima: Sever, Jug i Zapadni Balkan, koje rade pod okriljem Evropske službe za spoljne poslove. Bave se lociranjem proruske propagande na Zapadnom Balkanu.

Treba naglasiti da će i američki NED (Nacionalni demokratski institut) pomagati ovom novoosnovanom Specijalnom antiruskom odeljenju G7, jer on služi za finansiranje opozicionih krugova u stranim zemljama, u svim onim državama, koje se suprotstavljaju volji Vašingtona.

Ali, sve ove navedene silne institucije, tela, fondovi, organi… su izgleda nedovoljni Zapadu!

Na zasedanju zemalja G7 zaključeno je da se protiv skoro nezaustavljivog ruskog prodora u medije u svetu i u javni život mora još odlučnije stupiti u borbu. I upravo zato je formirano novo Specijalno odeljenje za borbu protiv ruskog malignog uticaja.

Postavlja se pitanje šta se zapravo iza svega ovoga krije? Odnosno, koje su stvarne i prave namere zbog kojih vodeći krugovi G7, NATO i EU-Evrope svoje narode plaše ruskom sablašću?

U skladu sa proklamovanom tezom o narastajućem prodoru ruskog uticaja stalno se predlažu novi politički programi i mere koje treba preduzeti i finansirati kako bi se sprečio dalji prodor te „strašne i prljave ruske propagande”

Stepen licemerja koje pokazuju kada govore o slobodi medija, ukazuje na prirodu Zapadne kampanje u kojoj se moraju obezbediti preduslovi za uspeh od kojih je jedan od najbitnijih – potpuno odsustvo kritičkog i slobodnog pristupa medija sa suprotne strane. Znači, nikako ne sme da se čuje nijedan disonantan ton koji dolazi sa ruske strane!

Zato im posebno smetaju „Sputnjik“ i RT i svi mediji koji izveštavaju objektivno.

Može li se pobediti Rusija?

Zemlje Zapada, naročito SAD, naviknute da se neometano decenijama mešaju u unutrašnje poslove drugih država, ne mogu da podnesu ni sekund tuđeg ili suprotnog uticaja u bilo kojoj zemlji! A pogotovo ne u svojim zemljama.

Pomenuli smo u jednom od prethodnih tekstova na portalu „Fakti“ kakav bes izaziva kod Amerikanaca činjenica da oni, koji su se navikli da se svaki dan drsko mešaju u unutrašnje poslove drugih zemalja – dožive da im neko to spočitava!

Naveli smo i zaključak zvanične Amerike da „u svetlu nedavnih znatnih povećanja pomoći koje su autorizovane Aktom o borbi protiv američkih protivnika putem sankcija iz 2017. godine, misije USAID u regionu moraju da se preorijentišu kako bi se uspešnije borile sa ruskim zloćudnim uticajem”. Ovde se otvoreno i javno priznaje da se antiruske akcije, propaganda i kampanja finansiraju preko USAID.

Nazvali smo u našem ranijem tekstu ovu opsednutost zapada Rusijom fatamorganom, ali shvatamo je to isuviše lep izraz za ovu eskalaciju postupaka i radnji zemalja Zapada. U pitanju je opsesija, opsednutost, a to je ipak ozbiljno oboljenje!

Brige Zapada „zbog rastućeg ruskog uticaja“ su toliko velike da su česta tema na posebnim sastancima ministara spoljnih poslova EU!

Zato i ocenjujemo da im je sve ovo što preduzimaju malo i nedovoljno… I sve što planiraju da učine biće nedelotvorno.

Moraće da formiraju neku jaču, širu, moćniju međunarodnu organizaciju za suzbijanje ovog brzo rastućeg „malignog ruskog uticaja“, neku vrstu svojih Ujedinjenim nacijama samo sa oružanim snagama, vojnom silom.

Da pretpostavimo, pola u šali pola u zbilji, da može ta koalicija da bombarduje Rusiju (uzduž od Vladivostoka do Kalinjingrada) po dužini od nekih 12 hiljada kilometara, i (popreko od Murmanska do Irkutska, i od Providenija do Sevastopolja) 7-8 hiljada kilometara po širini.

Takva velika koalicija saveznika koju bi predvodila Velika Britanija, kao najneprijateljskija zemlja Rusiji, mogla bi biti efikasna i mogla bi suzbiti ili ubiti ruski štetočinski, maligni, pogubni uticaj na ceo svet. Kako?

Naravno kad bi Rusi nestali tih dana sa te teritorije, ili se svi zamrzli u nepreglednim prostranstvima Sibira.

Budući da to nije moguće i realno- to bi bila još samo jedna od velikih i propalih opsesija sve više i teže bolesnog pacijenta sa Zapada, koji vodi ovu opštu antirusku histeriju.

Putina treba napraviti čudovištem!

Zapad procenjuje da je presudna borba u medijima za postizanje pobede na Rusijom i to u svim zemljama (posebno u Jugoistočnoj Evropi), a naročito u Srbiji i sličnim zemljama u svetu, kao što je na primer Kina, da ne navodimo ostale, koje su neutralne, objektivne ili naklonjene Rusiji.

Osnovni cilj je svim snagama naduvavati tu „rusku sablast” i njome plašiti građane na svih pet kontinenata!

Čudili su se mnogi ranije kako su veliki i moćni mediji sa Zapada (Si-En-En, Bi-Bi-Si i drugi) pod pritiskom svojih vlada brutalnom kampanjom i serijom laži brzo uspeli da u svetskoj javnosti satanizuju Sadama Huseina i proglase ga sotonom, ubicom, diktatorom… pa kako su Slobodana Miloševića pretvorili u ratnog huškača, zločinca, diktatora, od Gadafija napravili teroristu i zlikovca. Sada to čine sa Bašarom Asadom…

A sve ove pripreme i novoosnovano „Specijalno odeljenje za izučavanje malignog uticaja Rusije“ i još više za sprečavanje i neutralisanje Rusije – u svakom pogledu se sprovode u stvari iz sasvim drugih razloga!

Sve ovo se čini i nastaviće se još žešćom, prljavijom i bezobzirnijom kampanjom da bi sledeća ličnost, koju treba u celom svetu satanizovati, bio Vladimir Putin, predsednik Rusije!

To je glavni cilj ove zahuktale antiruske kampanje sa Zapada i to treba već jedom otvoreno reći! Traje hajka prepuna neviđene mržnje i netrpeljivosti prema svemu što je rusko! Prema predsedniku Rusije Putinu, prema Rusiji kao zemlji i prema samim Rusima, kojima se zato i uvode sve veće i teže ekonomske sankcije. Putin mora postati čudovište – to je moto i ove najnovije epizode i celog projekta Zapada protiv Rusije.

Očekuju sa Zapada da će ruski narod da se pobuni protiv Putina, da će početi pobune u Rusiji zbog siromaštva i teškog života, ako sankcije osiromaše građane, što očekuju agresori sa Zapada.

Ali, Putin kao da i to već zna. On je upravo pripremio plan „da 7. maja – u danu svoje nove predsedničke inauguracije – potpiše ukaz o razvoju zemlje u narednih šest godina. Rusija će u tih šest godina na zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu – radi osetnog podizanja životnog standarda – potrošiti 10 triliona rubalja!“ (prema agenciji Bloomberg).

Uostalom, to je predsednik Rusije i najavio početkom marta kada je predstavljao nova ruska supermoderna, svemirska oružja, kojim je zadivio ceo svet.

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments