Закон о геј заједницама заустављен јер удара на основе либералног друштва

Грађани и верске заједнице Србије против Закона о истополним заједницама

  • Миша Ђурковић: Против овог „геј закона“ је и већина грађана Србије, од којих су 90 одсто верници и они су против насилног покушаја да мањина укине право већине
  • Многи прописи предлога закона крше основна људска права. Њима се укида слобода говора и изражавања, а научници неће смети да говоре и пишу оно што мисле. Било какво изношење мишљења које би представљало критику одредаба ових прописа може се подвести под дискриминацију и кршење закона.
  • Слободан Антонић: Закон о истополним заједницама је против Устава Србије
  • Марија Стајић: „Сва три закона су противуставна, противпородична и усмерена су против слободе мишљења, изражавања и вероисповести

Предлог закона о родној равноправности и Предлог закона о забрани дискриминације усвојила је Влада Србије и ускоро ће стићи у Скупштину, док трећи Предлог закона о истополним заједницама није прошао кроз Владу, и на путу је да буде стављен ад акта. Против њега су се побуниле све верске заједнице, а и већина грађана је против.

Законе је предложило Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог и нова министарка Гордана Чомић.

Ђурковић: закони удар на основе либералног друштва

Ово је у четвртак рекао др Миша Ђурковић, директор Института за европске студије, на конференцији за медије Коалиције за природну породицу, на којој је оцењено и да би усвајање ових прописа представљало удар не само на породицу, него и на основе либералног друштва.

– Против је и већина грађана Србије, од којих су 90 одсто верници и они су против насилног покушаја да мањина укине право већине – рекао је Ђурковић.

Снажно и доследно у одбрани породичних вредности које су стуб нормалног друштва: Миша Ђурковић, Марија Стајић, координаторка Коалиције за природну породицу и Слободан Антонић
Укида се слобода говора и изражавања

Он је навео да је из Закона о забрани дискриминације избачен члан 18 који је предвиђао да припадници верских заједница не смеју изван цквених просторија да износе ставове којима се критикују хомосексуалци.

– Закони о родној равноправности и забрани дискриминације усвајају се огромном брзином, ово је блицкриг, они враћају комунизам и вербални деликт, прављени су у страним амбасадама и неко је хтео да их преко министарке Чомић наметне народу и владајућој већини – рекао је Ђурковић. – Њима се укида слобода говора и изражавања, а научници неће смети да говоре и пишу оно што мисле. Било какво изношење мишљења које би представљало критику одредаба ових прописа може се подвести под дискриминацију и кршење закона.

Афирмација и очување духовних, историјских, културних, породичних и православних вредности…са раније манифестације у Београду

Главни закључак Коалиције за природну породицу  је: Сва три предложена закона, о родној равноправности, истополним заједницама и забрани дискриминације неуставна су, противна су здравом разуму и усмерена су против воље већине грађана, традиције и идентитета.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Брнабић: Дати предлози су у духу традиције нашег народа

Измене закона о забрани дискриминације и Предлог закона о родној равноправности у складу су са Уставом и отвореношћу нашег друштва, изјавила је у парламенту премијерка Ана Брнабић, пренео је Танјуг. Она је навела да мисли да су они у складу са Уставом, те да дубоко верује да су у духу традиције нашег народа који је, каже, увек био отворен и толерантан.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Антонић: Предлози закона су без демократског капацитета

Професор Филозофског факултета Слободан Антонић оценио је да ови закони, због брзине којом се усвајају и начина на који су писани, немају демократски капацитет, јер није било ваљане јавне расправе нити аргумената против њих.

Закон о истополним заједницама је заправо прекопиран закон којим се регулишу породични односи, осим што им је у овој фази онемогућено да усвајају децу. То је сада против Устава, међутим, са променама Устава вероватно би се и то мењало – рекао је Антонић.

Учесници конференције као опасност навели су могућност да се дугорочно као нормално уведе родоскврнуће и инцестуозне везе.

Породичне вредности морају победити
Стајић: ПРЕДЛОЖЕНИ ЗАКОНИ СУ У КОЛИЗИЈИ СА ПОСТОЈЕЋИМ

Према речима Марије Стајић, координаторке Коалиције за природну породицу: „Сва три закона су противуставна, противпородична и усмерена су против слободе мишљења, изражавања и вероисповести. Устав Србије не познаје категорије рода, родног идентитета и свега што је везано за род“.

Стајићева закључује: „Имамо већ Закон о равноправности жена и мушкараца, а члан 15 Устава јемчи равноправност жена и мушкараца и јемчи политику једнаких могућности. Устав гарантује и слободу мисли, савести и вероисповести, као и слободу мишљења и изражавања, док предлог Закона о родној равноправности тежи да ограничи управо та права грађана Србије“.

Видео-линком учесницима су се обратили и режисер Емир Кустурица, песник Матија Бећковић и професор Владимир Димитријевић. Кустурица сматра да је овде реч о јуришу да се промени социјално биће, укине слобода коју смо имали и да усвојимо законе који руше православну културу.

Матија Бећковић је истакао да у Србији више људи умире него што се рађа, те да нам закони попут оног о истополним браковима нису потребни, јер томе додатно доприносе, док је проф. Владимир Димитријевић оценио да борба за породичне вредности мора да буде одлучна и темељна, и позвао све вернике свих религија да се тој борби придруже.

ЛИНК

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/992560/odlozen-zakon-gej-zajednicama-koalicija-prirodnu-porodicu-konferenciji-kritikovala-tri-propisa-oblasti-ljudskih-prava 

https://rs.sputniknews.com/vesti/202104291125226634-kusturica-beckovic-antonic-djurkovic-digli-glas-protiv-predloga-novih-zakona-u-srbiji/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

САД су одлучиле да ослободе математику од „белог расизма“

Prenosimo

Слободоумни бунтовници постали проститутке “дубоке државе” и слуге војно-индустријског комплекса

Prenosimo

Наталитет у порасту у Мађарској

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x