Društvo, Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Slobode, Srbija

Zabrana ulaska građana Srbije u južnu srpsku pokrajinu

Nove štetne posledice izdajničkog Briselskog sporazuma

 

  • Vlada Republike Srbije na čijem čelu je bio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Aleksandar Vučić unutar Srbije decembra 2012. godine montirala državnu granicu
  • Takvu odluku nisu donele „dosovske“ vlade nego crveno-crna koalicija koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.
  • Poslednjeg meseca Srbija je predala  elektro-energetski sistem Kosova i Metohije separatistima u Prištini. Sećamo se, dugo  je Aleksandar Vučić govorio „Ne dam Trpču, ne dam Gazivode“

Kosovska Mitrovica, 29. maj 2020. godine

Zabrana ulaska građana Srbije u južnu srpsku pokrajinu samo na delu pokazuje štetne posledice izdajničkog Briselskog sporazuma kojim je uspostavljeno tzv. integrisano upraljanje granicama, u prevodu kojim se uspostavlja granica između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je 06. decembra 2012. godine Vlada Republike Srbije na čijem čelu je bio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Aleksandar Vučić unutar Srbije montirala državnu granicu. Od tada faktički Kosovo i Metohija deluje kao odvojena celina od ostatka Srbije. Podsećamo, takvu odluku nisu donele „dosovske“ vlade nego crveno-crna koalicija koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Bodljikava žica razdvaja i Severnu od Južne Mitrovice

U zadnjih mesec dana dok se Srbija borila sa korona virusom ista ta koalicija predala je elektro-energetski sistem Kosova i Metohije separatistima. Dugo je Aleksandar Vučić govorio „Ne dam Trpču, ne dam Gazivode“ a onda je kao i svaki izdajnik u tišini i mraku imovinu građana Srbije kao da je lično njegova poklonio secesionistima.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je za finansiranje hidro-sistema Ibar-Lepenac Srbija uzela kredit od više od 100 miliona dolara.

Srbija u celosti  finansirala hidro sistem Ibar-Lepenac

Delegaciji Srbije na pregovorima u Beču od 2006. do 2008. godine su predstavnici Evropske unije predlagali da ovaj kredit dalje nastave da otplaćuju sepratisti iz Prištine ili pak EU što je delegacija Srbije odbila. Par godina kasnije je Srbija otplatila ceo dug. Ovaj suvereni dug garantuje državi Srbiji vlasništvo nad svom imovinom, sva zdanjima i hidroakumulacijom Gazivode.

I dok se Aleksandar Vučić ovako galantno odriče imovine Republike Srbije dotle njegove pristalice skandriraju „Aco Srbine“. A navijači pojednih fudbalskih klubova paleći bakljade na višespratnicam u Beogradu izdajniku puštaju rodoljubivu pesmu Marš na Drinu. Možda bi prikladnije zvučalo Marš preko Drine. Jer veće nacionalne štete od ovog bosanskog rajetina iz Čipulića kod Bugojna državi Srbiji do sada niko nije naneo.

Podsećanje: I “Trepču” je režim Vučića dao Šiptarima

Još je licemerniji postupak ovog izdajnika koji se drznuo da podiže spomenik rodonačelniku dinastije Nemanjić Stefanu Nemanji. Spomenik je rad ruskog vajara Aleksandra Rukavišnikova i treba da bude visok 24 metra. A zašto je licemerno? Jer je Stefan Nemanja u bici kod Pantine kod Vučitrna 1189. godine porazio vojsku vizantiskog cara Manojla Komnina i oslobodio sadašnji prostor Kosova i Metohije koji Aleksandar Vučić danas predaje sepratistima. Stoga bi umesto „Aco Srbine“ njegovi obožavaoci trebali da skandriraju „Aco Šiptare“.

Imovina Srbije na Kosmetu je bila deveta rupa na svirali Vlade Srbije

Kako radili tako nam Bog pomogao!

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“

Izvor: http://srbinaokup.info/?p=110809

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments