Društvo, Slobode, Srbija

Država uništava porodicu u Srbiji

ZAŠTO JE JELENA MILETIĆ, MAJKA ŠESTORO DECE, U ZATVORU U ZABELI

  • Jelena Miletić iz Loznice je ekspresno i brutalno uhapšena 25. februara zbog kazni koje su joj određene jer nije vakcinisala decu, a koje nije platila, ali bez suđenja i prava na odbranu ili naknadno plaćanje kazni što znači da procedure nisu ispoštovane.
  • Iz Loznice je odmah sprovedena u zatvor u Zabeli na izdržavanje kazne zatvora od 30 dana, kao da je počinila, ne prekršaj, nego teško krivično delo!
  • Srpski pokret „Dveri“ traži da Jelena Miletić bude odmah puštena na slobodu, kako bi se mogla starati o svojoj deci
  • Antisrpski nastrojeni „Blic“ umesto da se energično protivi brutalnom hapšenju i zatvaranju majke, zbog ostavljanja šestoro dece bez brige roditelja, pravda zatvaranje Jelene Miletić objašnjenjem da ona „nije uhapšena zato što nije vacinisala decu, već zato što nije platila kaznu koja joj je određena u sudskom procesu“.

Piše: Jovo Vukelić

Nikada nijedna vlast, pa ni ona najsurovija, okupaciona nije hapsila olako majke koje imaju više maloletne dece. Čak i kad bi učinile kakvo teško krivično delo tražio se način da se do poslednjeg časa učini sve kako bi deca bila sa majkom. A pogotovo ne kad neka majka učini neki prekršaj, kao što je u ovom slučaju Jelene Miletić iz Loznice.

Međutim, juče se u Loznici desilo nešto što je srpsku javnost, barem većinu građana,  potreslo i uznemirilo. Uhapšena je Jelena Miletić, majka šestoro maloletne dece,  i po ekspresnoj proceduri poslana na izdržavanje kazne iz Loznice, policijskom maricom u zatvor u Zabeli. Samo zbog kazni koje su joj određene jer nije vakcinisala decu, a koje nije platila, ali bez suđenja i prava na odbranu ili naknadno plaćanje kazni što znači da procedure nisu ispoštovane.

Kad će se vratiti osmesi na lica roditelja šestoro dece Jelene i Slaviše

Policija se ponašala kao da je uhapsila teškog kriminalca u bekstvu, pa je odbeglog hitno sprovela iza rešetaka, a ne majku koja je došla od kuće ostavljajući decu na pola sata da obavi polučasovni posao.

U pitanju je bio dobrovoljni dolazak majke Jelene sa suprugom Slavišom u SUP Loznice da bi svom najstarijem sinu, koji još nije punoletan, izvadili ličnu kartu. Tog momenta policajci su opkolili majku šestoro dece i uhapsili je i odmah je sproveli u zatvor Zabelu kod Požarevca!

Ovo skandalozno hapšenje prenerazuilo je svakog normalnog građanina ove zemlje, ali ne i sve medije, posebno antisrpski nastrojeni list „Blic“, koji umesto da se energično protivi brutalnom hapšenju i zatvaranju majke, zbog ostavljanja šestoro dece bez brige roditelja, pravda zatvaranje Jelene Miletić objašnjenjem da ona nije uhapšena zato što nije vacinisala decu, već zato što nije platila kaznu koja joj je određena u sudskom procesu. I, uz to, napada „antivakcinaše“ da prave žrtvu od sebe!

Vest o ovom skandalu saopštio je juče Srpski pokret „Dveri“, tačnije narodna poslanica Dveri Marija Janjušević na vanrednoj konferenciji za medije i obavestila javnost  o hapšenju Jelene Miletić iz Loznice, majke šestoro dece (inače supruge člana Predsedništva Dveri Slaviše Miletića). (1)

Video link sa konferencije za štampu “Dveri” (traje 5 minuta, 14 sekundi)

Postavlja se pitanje da li su srpske vlasti možda zato na ovako brutalan i hitan način uhapsile ovu ženu, zato što je njen suprug funkcioner opozicionih „Dveri“?

Ponovićemo hitan apel poslanice Marije Janjušević izrečene na pres konferenciji:

Nikoga nije interesovalo da li su njena deca zbrinuta i kako će se organizovati čuvanje i nadzor te dece. Osuđujemo ovu neviđenu torturu i tražimo da Jelena Miletić bude puštena na slobodu, kako bi se mogla starati o svojoj deci.

Trenutak hapšenja Jelene Miletić u Loznici (video link, traje 7 sekundi)

Bez obzira na sve okolnosti oko (ne)plaćanja kazni za učinjeni prekršaj o čemu se može naći rešenje ostaje ključan problem da se majka šestoro punoletne dece odmah, bez okolišenja, pusti na slobodu da bude sa svojom decom. U ovom slučaju učinjena je hapšenjem majke velikas greška nadležnih organa.

Po izlasku iz zatvora sve ostale zakonom propisane procedure mogu se potom sprovoditi,  jer Jelena Miletić nije ni bila u bekstvu, već kući sa svojom decom!

Ovako kako je učinjeno ispada da država Srbija uništava porodicu, temelj na kome počiva društvo.

…………………………

(1)Slaviša Miletić, samostalni poljoprivredni proizvođač iz Loznice, uzgaja organsku hranu i član je Predsedništva Srpskog pokreta „Dveri“

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments