Dokumenti, Društvo, Prenosimo, Svet (planeta), Slobode

Globalni medijski teror i totalitarne mere

„Korona-kriza“ biće iskorišćena za izgradnju masovne kontrole
  • Istraživači SWPRS objavili su studiju o aktuelnoj epidemiji koronavirusa kako bi omogućili realističnu procenu rizika od ove bolesti koja po oceni centara moći na Planeti predstavlja katastrofičnu opasnost.
  • Prenosimo samo skaćenu verziju izveštaja, odnosno njegov pregled, a ceo izveštaj koji se jednostavno zove „Kovid – 19 činjenice“, možete pročitati i na srpskom jeziku, na internet stranici ove organizacije:

Švajcarska organizacija za istraživanje propagande (Swiss Propaganda Research) je neprofitna istraživačka organizacija koja istražuje geopolitičku propagandu u švajcarskim i međunarodnim medijima. Ovom organizacijom upravljaju nezavisni akademci koji se ne finansiraju spolja, odnosno van vlastite organizacije. (https://swprs.org/).

Analize i izveštaje ovih istraživača objavile su brojne nezavisne medijske kuće i novinari, među kojima i Džulijan Asanž, a prevedeni su na više desetina jezika.

Istraživači SWPRS objavili su studiju o aktuelnoj epidemiji koronavirusa kako bi omogućili realističnu procenu rizika od ove bolesti koja po oceni centara moći na Planeti predstavlja katastrofičnu opasnost.

Prenosimo samo skaćenu verziju izveštaja, odnosno njegov pregled, a ceo izveštaj koji se jednostavno zove „Kovid – 19 činjenice“, možete pročitati i na srpskom jeziku, na internet stranici ove organizacije: https://swprs.org/covid-19-cinjenice/ .

PREGLED

  1. Prema podacima najbolje ispitanih zemalja kao što su Južna Koreja, Island i Nemačka, kao i broda za krstarenje „Diamond Princess“ nalazi se da je smrtnost od bolesti „Kovid-19“ ukupno gledano u oblasti promila, što znači oko deset puta manja nego što je to WHO provobitno pretpostavila.

2. Jedna studija u Nature Medicine je došla do sličnih rezultata čak i za kineski grad Vuhan. U početku znatno više vrednosti za Vuhan su nastale jer je bilo mnogo osoba sa blagim simptomima, odnosno bez njih, pa oni nisu bili registrovani.

3. Pedeset do 80 % pozitivno testiranih osoba ostaje bez simptoma. Čak i među osobama između 70 i 79 godina starosti oko 60 % ostaje bez simptoma, a kod velikog broja ostalih se pojavljuju samo blagi simptomi.

4. Prosečna starost umrlih kod najviše zemalja (uključujući i Italiju) iznosi preko 80 godina i samo oko 1% umrlih nije imalo prethodno nikakvih ozbiljnih oboljenja. Tako profil smrtnosti odgovara u suštini normanoj smrtnosti.

5. Mnogi izveštaji medija, po kojima i mlade i zdrave osobe umiru od „Kovida-19“ ispostavili su se kao netačni. Ili te osobe nisu umrle usled „Kovida-19“, ili su bile teško bolesne (npr. od leukemije, koja nije bila  prepoznata).

6. Normalna ukupna dnevna smrtnost iznosi u SAD oko 8000, u Nemačkoj oko 2600, u Italiji oko 1800 i u Švajcarskoj oko 200 osoba dnevno. Smrtnost kao posledica gripa iznosi u SAD i do 80.000, u Nemačkoj i Italiji do 25.000 i u Švajcarskoj do 1500 osoba u vreme jednog zimskog perioda.

7. Povećana smrtnost kao na primer u severnoj Italiji može da proizlazi iz dodatnih faktora rizika kao što su jako velika zagađenost vazduha i zaraženost legionellama kao i usled  kolapsa sistema nege starijih i bolesnih ljudi, radi infekcija, masovne panike i zabrane kretanja.

8. U zemljama kao što su Italija i Španija i delimično Velika Britanija i SAD su već i ranije epidemije gripa dovodile do preopterećenosti zdravstvenog sistema. Uz to trenutno skoro 15% lekara i pomoćnog osoblja, bez simptoma – mora u karantin.

9. Jedno važno pitanje je da li osobe umiru samo sa, ili usled virusa. Obdukcije pokazuju da su u mnogim slučajevima prethodna oboljenja bila odlučujuća, ali oficijelni podaci to uglavnom ne reflektuju.

10. Da bi se ocenila opasnost bolesti nije stoga odlučujući često navođeni broj pozitivno testiranih i umrlih, nego broj zaista i iznenada obolelih ili umrlih od upale pluća.

11. Često pokazivane eksponencijalne krivulje „Korona-pozitivnih“ zavode, jer takođe i broj testova eksponecijalno raste. Odnos pozitivnih testova prema ukupnom broju testova ostaje u najvećem broju zemalja konstantan i iznosi 5% do 15%.

12. Zemlje bez zabrane izlaska i zabrane kontakta, kao npr. Japan, Južna Koreja i SŠvedska nisu do sada doživele lošiji razvoj situacije nego ostale zemlje. To govori protiv nekog posebnog efekta ovako ekstremnih mera.

13. Po lekarima za plućne bolesti, tretman invazivnog veštačkog disanja „Kovid-19“ pacijenata često je kontraproduktivan i šteti plućima dodatno. Invazivno veštačko disanje kod „Kovida-19“ se upražnjava posebno radi straha od širenja virusa putem aerosola.

14. Nasuprot prethodnim pretpostavkama WHO je utvrdila, da veliko širenje virusa putem aerosola nije evidentno. U pilot-studiji jednog nemačkog virologa nisu utvrđene infekcije putem aerosola.

15. Mnoge klinike u Nemačkoj i Švajcarskoj su trenutno bez dovoljno posla, te su najavile skraćeno radno vreme ili čak morale da objave bankrot. Operacije i terapije su otkazane. Čak i pacijenti kojima je potrebna hitna operacija zbog straha ostaju kod kuće.

16. Više medija je bilo otkriveno u pokušaju da dramatizuju situaciju u klinikama, delimično čak sa obmanjujućim slikama i video-snimcima. Mnogi mediji generalno ne proveravaju čak ni sumnjive oficijelne podatke i vesti.

17. Testovi za viruse koji su širom u upotrebi su podložni greškama: ranija istrazivanja su pokazala, da i normalni koronavirusi mogu da daju pogrešan pozitivni rezultat. Aktuelno korišćeni test radi vremenskog pritiska nije klinički potvrđen.

18. Brojni internacionalno renomirani eksperti iz oblasi virologije, imunologije i epidemiologije smatraju da su uvedene mere sumnjive i kontraproduktivne, i predlažu jednu brzu prirodnu imunizaciju populacije.

19. Broj ljudi koji su usled uvedenih mera pogođeni nezaposlenošću, izloženi psihičkim problemima i kućnom nasilju, eksplodira u SAD i širom sveta. Mnogi eksperti polaze od toga da će uvedene mere uništiti više života nego virus.

20. Bivši agent NSA, Edvard Snouden, upozorava da će „Korona-kriza“ biti iskorišćena u cilju  stalne izgradnje instrumenata svetske masovne kontrole. Renomirani virolog Pablo Goldšmit govori o jednom „globalnom medijskom teroru“ i „totalitarnim merama“. Britanski infektolog Džon Oksford govori o jednoj „medijskoj epidemiji“.

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments