Вучић драми о шиптарским таксама, а шиптарску војску је заборавио

Карикатура Горана Шћекића

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НАМЕРНО ОБМАЊУЈЕ ГРАЂАНЕ

 

  • Безусловни захтев Србије у УН, у ЕУ и у САД, и код Русије и Кине и свих осталих држава треба да буде укидање одлуке о формирању војске „Косова“, јер је то кршење свих споразума и незаконит чин коју угрожава мир и безбедност на целом подручју Балкана
  • Уместо да забрана формирања Војске „Косова“ буде наш први и главни захтев и услов свих услова за нови дијалог са нелегалним органима у Приштини – председник Србије (а ни премијерка) то нигде не помиње.
  • Уместо да то буде свакодневни најгласнији захтев државе Србије иза којег стоје Скупштина Србије, Влада Србије и њен председник који то тражи од свих надлежних из међународне заједнице, од ЕУ, НАТО, КФОР, УМНИК, УН и других организација дешава се да слушамо свакодневну кукњаву о високим таксама на српске производе коју је донела шиптарска влада Харадинаја.
  • Обмањују нас, они који нас представљају, да воде рачуна о државним интересима. Врши се свесно замена теза, неважне таксе се истичу, а кључна, битна одлука о формирању војске се скоро и не помиње. Тиме земљи председник Србије чини ненадокнадиву штету, не штити и не брани њене виталне националне интересе.
  • НАТО и САД су створили војску “Косова”

 

Пише: Јово Вукелић

 

Већ два месеца  Александар Вучић, председник  Србије, сваког дана плаче, кука, јадикује што су Шиптари са Косова и Метохије, тачније њихова нелегална влада увела  таксе на сву робу из Србије у висини од 100 одсто.

Исто тако Вучић сво ово време апелује на највише функционере ЕУ да „притисну“ власти из Приштине да ту одлуку од 21. новембра  укину. То тражи сваког дана и од многих европских држава и посебно од САД.

Чак је изјавио да ће ако нелегална влада Харадинаја укине те таксе Србија бити спремна да настави преговоре са Приштином у Бриселу?!?

Ко га је овластио да даје такве изјаве , као да је он председник владе Србије, или као да је такву одлуку аминовала Скупштина Србије (у којој се иначе уопште не расправља и не води дебата о Косову и Метохији, што је скандалозно и неодговорно)?

Србија нема политику о Косову и Метохији

Оно што се мора истаћи је да у Србији нико не зна шта он преговора са Шиптарима, каква је то политика „разграничења“,  и да се он понаша као да никоме није дужан да полаже рачуна за оно што ради на функцији на којој се налази. Његовом предходнику на месту председника Србије Т. Николићу није дао да писне о Космету ни реч, није му дао да се меша у рад његове владе (био је тада Вучић једно време и премијер).Чак га је и нападао што помиње неки свој пројекат о Косово и Метохији! А Вучић самовољно и без икакве мере сам води и Владу Србије и државу и отвара сваку фабрику и погон и пут и болницу и улази чак и у породилишта за Нову годину. Сви остали су кулисе, декорација, статисти, а и грађане сматра сличним поданицима.

Карикатура Горана Шћекића

Нико у овој земљи не зна која је то политика и њени принципи коју Србија води  у решавању проблема своје покрајине, ако таква политика уопште и постоји, јер је нико никада од надлежних државних органа и институција, а посебно Вучић, није ни обелоданио, а онда нико није ни ни одобрио , што би било нормално после темељне расправе.

Уместо да препоручи надлежним државним институцијама, као што су Влада, надлежна министарства трговине и Привредна комора Србије и друге,  да тражи решења за извоз наших производа и роба на нова тржишта  – он је од овог питања направио светски проблем, драму, као да ће Србија економски пропасти. И све нас, ако он то не осећа, осећамо ми грађани, тим свакодневним мољакањима, кукањима и понижавањима срамоти и бламира.

Подржано формирање војске и од САД и од НАТО, и од КФОРА и ЕУ: Смотра новоформиране војске Косова у децембру 2018.

А оно што је још горе од свих ових незаконитих и неуставних поступака Вучића је потпуно обмањивање целе Србије, свих грађана и институција кад је у питању формирање Војске „Косова“. Уместо да забрана формирања Војске „Косова“ буде наш први и главни захтев и услов свих услова за нови дијалог са нелегалним органима у Приштини – председник (а ни премијерка) то нигде не помиње. „Заборавио“ је изгледа Вучић на ту много значајнију  и канцерогенију нелегалну одлуку Приштине, супротну свим међународним документима, споразумима и договорима.

САД не траже укидање такси

Око тога је овде била на почетку дигнута „дрека“, тражена је и седница Савета безбедности УН и у складу са народном „свако чудо три дана“ , потом се више уопште не помиње после одржане седнице у УН, нити се од Србије званично чуо захтев да се укине, поништи одлука о формирању, основању Војске „Косова“.

Уместо да то буде свакодневни најгласнији захтев државе Србије иза којег стоје Скупштина Србије, Влада Србије и њен председник који то тражи од свих надлежних из међународне заједнице, од ЕУ, НАТО, КФОР, УМНИК, УН и других организација  – дешава се да слушамо свакодневну кукњаву о високим таксама на српске производе коју је донела шиптарска влада Харадинаја.

Наравно, премијер Харадинај сваког дана понавља да ту одлуку неће променити и још додаје да ће она трајати све док Србија не призна илегалну државу . Он уистину доказује своју самосталност и одлучност и доказује да никакве притиске и не трпи. Нико споља, из међународне заједнице, посебно од стране САД  то од њега стварно и не не тражи, сем декларитивно и формално.

НЕСКРИВЕНА БЛИСКОСТ: подршка ЕУ и њених лидера независности квази државе “Косова” је очигледна

Цео овај поступак је и измишљен да би се Србија понижавала да моли да се таске укину и да се онда преговори наставе, као да у међувремену није формирана Војска Косова „главна“ ствар коју су САД  наложиле да се оствари у кретању бивше српске покрајине ка НАТО пакту. НАТО и САД су створили војску “Косова”.

Тако да је ових дана у Србији  доста мучно слушати непрекидну кукњаву највиших државних званиника о неважним шиптарским таксама, а истоврмено не чути званичне, енергичне захтеве државе Србије за укидање опасне одлуке о легализацији војних формација на Космету у легалну државну оружану силу – Војску „Косова“.

Подршка моћног савезника САД нелегалним приштинским властима је неупитна и стална

Безусловни захтев Србије  у УН, у ЕУ и у САД, и код Русије и Кине и свих осталих држава треба да буде укидање одлуке о формирању војске „Косова“, јер је то кршење свих споразума и незаконит чин коју угрожава мир и безбедност на целом подручју Балкана.

Обмањују нас они који нас представљају да воде рачуна о државним интересима. Врши се свесно замена теза, неважне таксе се истичу, а битна одлука о формирању војске се скоро и не помиње. Тиме председник Србије земљи чини ненадокнадиву штету, не штити и не брани њене виталне националне интересе.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

ПОТВРДА ДА НИКО ИЗ ЕУ НЕМА УТИЦАЈА НА ШИПТАРЕ
Кукан: ЕУ нема никог ко ће Приштини да удари шаком о сто

Европски парламентарац Едуард Кукан поручио је Европској спољној служби и Европској комисији (ЕК) да “више раде, а мање филозофирају” у разговорима са Приштином. Нема тога ко ће у ЕУ да удари шаком о сто и каже “Не радите то!”, рекао је Кукан.

Председавајући Одбором Европског парламента за сарадњу са Србијом Кукан оценио је да је ситуација на Косову “напета и потенцијално експлозивна” и заложио се за конкретније и директније ангажовање ЕУ.

“Сви им причамо, они кажу да су нас чули, али неће ништа да ураде. И шта ЕУ ту може да уради?“, запитао је Кукан поводом одбијања Приштине да повуче таксу на робу из Србије и БиХ.

Кукан је нагласио да је понашање Приштине исто и када је у питању трансформација Косовских безбедносних снага у војску Косова.

“Сви смо им рекли да то не раде, почев од Столтенберга, а они настављају. Шта ће бити следеће? Ми да настављамо да се надамо, а они да раде по своме?”, поручио је Кукан. (Танјуг)

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Мирјана Анђелковић Лукић: Циљ НАТО-а агресије да Србија буде колонијална земља

Prenosimo

Хоће ли се српски језик и ћирилица вратити из прогонства

Gost autor

Kо је Зоран Дробњак, најдуговечнији директор у Србији

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x