Društvo, Prenosimo, Srbija

Vučiću, stanite pred ogledalo i zastidite se, prekršili ste pravne, ljudske i moralne norme

 

Revoltirana lekarka Tatjana Slavković ogorčena na zloupotrebe, protivzakonitosti i rasipništvo predsednika Srbije

 

  • Pismo „zahvalnosti“ A. Vučića, koje ovih dana i dalje stiže na adrese 700.000 penzionera naišlo je na masovni bes penzionera koji protestvuju i javno odgovaraju na licemerno pismo
  • Dr Slavković: Vi ste zloupotrebili moju privatnu adresu da mi se obratite, a mi niti smo bilo kakvi prijatelji, niti smo zajedno čuvali ovce, a i to je protivzakonito jer ja Vama nisam dala svoju vizit kartu
  • Šaljući mi ovo pismo opet ste za papir , kopiranje, slanje zavukli ruku u moj džep
  • Vučićev postupak slanja pisma penzionerima suprotan Ustavu Srbije

Piše: dr Tatjana Slavković

 

Obraćam Vam se ovako, iako mi je užasno muka , jer Vaša ličnost privremeno predstavlja najvišu instituciju ove zemlje.
U sandučetu sam zatekla kovertu sa pismom. I sliku koverte, a i pismo predstavljam javnosti.

Prvo moram da istaknem da je nedopustivo da Predsednik jedne države koristi stranačko obeležje obraćajući se građaninu. Po mom mišljenju ovakav postupak je u potpunosti suprotan Ustavu ove zemlje.

Zavukli ste ruku u moj džep i oduzimali novac

Drugo,  Vi ste zloupotrebili moju privatnu adresu da mi se obratite, a mi niti smo bilo kakvi prijatelji, niti smo zajedno čuvali ovce, a i to je protivzakonito jer ja Vama nisam dala svoju vizit kartu pa time ni saglasnost da na taj način samnom komunicirate.

Tekst pisma ne želim da komentarišem jer tolikom licemerju ne mogu, i ne želi da se konfrontiram. Da bih to mogla morala bih i sama da posedujem veliku količinu licemerja i frivolnosti.

Zakonom o privremenom uređivanju načina isplata penzija, a koji je protivustavan, Vi ste direktno zavukli ruku u moj džep i oduzeli mi Ustavom zagarantovano i mojim predanim radom, u svojoj profesiji, stečenim pravom da uz svoju penziju životarim.

Ko je platio troškove slanja 700.000 pisama

Čudi me da isto tako niste odlučili da mi konfiskujete i deo stana ili automobil koje sam takođe stekla svojim, i isključivo svojim radom. Ovaj postupak se nimalo nije razlikovao od partizanskih oduzimanja Brozove vladavine koji sada Zakon o restituciji “pokušava” da ispegla.

Karikatura Dušana Petričića

 

To što ističete svoj rad od zore do zore ne služi Vam nimalo na čast, jer Vi radite samo u politici. Vi uopšte nemate pojma o tome šta znači raditi u profesiji i živeti od svog rada.

Šaljući mi ovo pismo opet ste za papir , kopiranje, slanje zavukli ruku u moj džep. Ovo sigurno nije platila ni Vaša stranka, a ni Vi lično.

Gospodine Predsedniče,

da li Vašu savest opseda saznanje o tome koliko je ljudi umrlo ne dočekavši te tako, sa Vaše strane, obećane velike penzije?

Stanite pred ogledalo, dobro se pogledajte i zastidite se, jer ste se sa toliko prekršenih pravnih, ljudskih i moralnih normi obratili nekome ko je časno i pošteno sticao skromne materijalne vrednosti , dostojanstvo i ugled, i koga je ovo Vaše obraćanje beskrajno revoltiralo.

Izvinjenje ću prihvatiti od države onda kada mi se vrati sav oduzet novac i to sa pripadajućom kamatom, a za šta ću se boriti do Strazbura.

Neka Vam je na čast skromnost i smernost na koje se pozivate, ali se dobro preispitajte da li tako nešto uopšte poznajete, a kamo li posedujete.

Sa poštovanjem dr med Tatjana Slavković

…………………………………

Izvor:http://www.pravda.rs/2018/11/20/panika-u-sns-penzioneri-masovno-odgovaraju-vucicu-od-njihovih-poruka-im-se-dize-kosa-na-glavi/

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
Suzana Milicevic
Suzana Milicevic
3 godina ranije

Izrazavam svoje postovanje cenjenoj lekarki! Identicno osecanje, iste misli sam imala otvorivsi kovertu, kakav bezobrazluk, kakva bezocnost! Istina, samo sam rezignirano pocepala pismo u komadice..