Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Srbija

Vučićeva ”Srpska lista” neprestano u savezu sa šiptarskim ekstremistima

POVODOM IZBORA NOVE ŠIPTARSKE VLADE U PRIŠTINI

  • ”Srpska lista”, koju je 2013. osnovao i promovisao Aleksandar Vučić, narasta u sve veće zlo po interese srpske države i naroda i to sve vreme uz podršku državnih organa Srbije
  • “Srpsku listu” srpski narod na KiM naziva “Šiptarskom listom”
  • Za sve vreme ministrovanja Dalibora Jeftića (tačnije – izdaje) od 2009. godine do danas, na Kosovo i Metohiju se nije vratilo ni stotinak Srba! Ko bi drugi mogao, kao ministar za nacionalne zajednice i povratak, da radi bolje po šiptarske interese od Jeftića,a da sami Šiptari ne budu okrivljeni za to?
  • Šiptari na KiM su formirali još jednu ilegalnu “vladu” za koju je rečeno da neće imati podršku Vučićeve “Srpske liste”. To su lideri “Srpske liste” dokazali tako što su dva “ministarstva” prihvatili i ona su pripala upravo Vučićevim Srbima.
  • Koji bi narod prihvatio da njegovu državu zameni vlast neke monstrum tvorevine čiji će najviši predstavnici biti njegove ubice i krvnici?

Piše: Ivan Maksimović

Januara 2017. godine Ramuš Haradinaj je uhapšen u Francuskoj po INTERPOL-ovoj poternici koju su izdale srpske vlasti zbog zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji 1998. – 1999. godine. Protiv Haradinaja je podignuto ukupno 108 krivičnih prijava zbog opravdane sumnje da je izvršio krivična dela terorizma, kidnapovanja, silovanja i ubijanja civila.

Jedan od čuvenijih srpskih advokata, Toma Fila, izjavio je čak da je i međunarodnim pravnim institucijama poznato da je Haradinaj ubio više Albanaca nego bilo koji od optuženih Srba!

 Obmanjujući srpsku javnost da će zahtevati njegovo izručenje, Vučić je ponavljao da je Ramuš Haradinaj koljač srpske dece i navodio, zajedno sa Markom Đurićem i režimskim medijima, poimenično njegove zločine. Međutim, vrlo brzo srpske vlasti, na čelu sa Vučićem, su u stvari pomogle da Haradinaj izbegne suđenje u državi čiji je državljanin i na čijoj teritoriji je vršio zločine, u Srbiji.

Braća Haradinaj zidaju zgrade i stanove u Srbiji

Međutim, Haradinaj nije jedini okrvavio ruke čak ni u svojoj porodici. Ništa manje zao bio je i njegov rođeni brat Daut Haradinaj. Ali njih Vučićeva vlast nije samo podržala već im je omogućeno dauSrbiji zidaju zgrade i stanove i da na tome zarađuju, uprkos činjenici da su surovi ratni zločinci i da ih srpsko zakonodavstvo potražuje pred međunarodnim krivičnim organizacijama!

Aleksandar Vučić je osnivač “Srpske liste” koja radi u interesu šiptarskih separatista

Ubrzo nakon što je Ramuš Haradinaj pušten iz francuskog pritvora, na Kosovu i Metohiji su održani separatistički kvazi-izbori nakon kojih Vučićeva “Srpska lista” nije samo ušla u šiptarsku vladu tog koljača već je, stupanjem u koaliciju sa njim, dovela Haradinaja na vlast!

Ogavnost izopačene politike čiji kurs je nedvosmisleno zauzeo Vučić, ogledala se u tome što je ovu koaliciju koju je osnovao iz lične koristi pravdao “željom Srba sa KiM” rekavši da je to “u interesu srpskog naroda” koji živi u južnoj pokrajini!

Na koji način koalicija sa koljačem, tvorcem masovnih grobnica, počiniocem ubistava, silovateljem… može da bude u interesu Srba to Vučić ni njegovi politički satrapi, nikada nisu objasnili!

Haradinaj je optužen za najteže zločine

Ali je objasnilo vreme! Tokom perioda vladavine Haradinaja i Vučićeve koalicije sa njim, Vučić je ugasio srpsko pravosuđe i predao ga šiptarskim separatistima, povukao je i ostatak srpskih državnih institucija, odbio da reaguje u nekoliko slučaja teške pretnje i napada na Srbe na severu Kosova i Metohije i doveo do stanja lažne krize saradnjom u veštačkom uvođenju taksi od 100% na proizvode iz centralne Srbije koji stižu u ovaj deo zemlje, i tako dalje, i tako dalje… Usled olabavljene srpske pozicije došlo je do nekoliko oružanih napada na Srbe na severu pokrajine a pokrenuto je i nekoliko talasa nasilja protiv Srba južno od Ibra…

Istim metodama Vučićev režim se do danas neprestano približava trenutku finalnog čina kada će državnosti Srbije zabosti nož u srce, zadati smrtonosni udarac Kosovu i Metohiji kao delu teritorije u njenom sastavu. Naravno, opet se krije iza svojih poslušnika na Kosovu i Metohiji, koji su Srbi samo poreklom ali su i to uspeli da unovče izuzetno dobro pa im se, iako ništa ne rade, bankovni računi uvećavaju nerazumno visokim sumama, a šta se tek nezvanično dešava ne možemo ni da pretpostavimo…

Odakle sve to dolazi, ko odobrava i ko finansira jasno se vidi po tome što je, primera radi, jedan od njih Dalibor Jevtić uprkos svom, za srpsku javnost nevidljivom učinku ali i ne suviše bitnoj poziciji u separatističkom sistemu, pozivan na molitveni doručak u Vašington. Tamo ga poziva onaj kome je kao takav i doneo benefit, a on je, nažalost, samo jedan iz pete kolone Vučićevog kadra okupljenog oko “Srpske liste” koji služe Vašingtonu u uništavanju srpstva.

Kroz šiptarske kvazi-izbore na KiM, na kojima se i Jevtić kandidovao, i Vučić je to zdušno pomagao a Šiptari mu uzvraćali. Naime, kako je izjavio, Vučić je čak ličnoimenom učestvovao u ovom ilegalnom procesu separatističkih vlasti.

Najvažnije pitanje je: šta nam je taj proces doneo? Šta je doneo srpskom narodu na Kosovu i Metohiji?

Odgovor je jednostavan i poražavajući: doneo je beznađe, legalizaciju kriminala, propast svake vrste dok neobuzdani stranački teror Vučićevih predstavnika “lokalne vlasti” preostale Srbe sa Kosova i Metohije nagoni na iseljenje žešće nego što je to u proteklim decenijama činio šiptarski teror nad njima… Dakle, mnogo toga je učinjeno ali jedno ipak nije i neće – ništa dobro!

Svakodnevnim intenziviranjem izdaje neminovno se došlo do prihvatanja posledica NATO agresije i šiptarskih terorističkih aktivnosti koje nas uvode u njihovu legalizaciju dajući im čak i legitimitet!

Sve to “ispod žita” i sistematski osmišljenim medijskim manipulacijama. Nova separatistička vlast na KiM formirana je mimo svih očekivanja i predviđanja koja su ukazivala da će doći do ponavljanja šiptarskih kvazi-izbora. Svega dan ranije direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da “Srpska lista” neće svojim glasovima podržati izbor “buduće Vlade privremenih institucija na Kosovu i Metohiji” (nikada ne kaže “republike Kosovo” iako odlično zna šta i za koga radi), ali će razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca “u cilju bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM”. Podsetićemo se ovoga nešto kasnije, veoma je važno!

To isto potvrdili su i iz “Srpske liste” koju narod na KiM naziva “Šiptarskom listom”.

Ova politička predstava održana je zato što je poznato da prva informacija ima najsnažniji efekat. Zato ova sadrži  “protivljenje” šiptarskim separatistima kako bi se javnost uverila u “dobronamernost” i “patriotizam” kriminalaca iz srpske vlasti koji su uzurpirali čitav državni aparat.

Zašto Šiptari ne odustaju od Jeftića

Međutim, koliko je sve to zlonamerno urađeno, otkriva činjenica da je izrečeno u Palati Srbije posle sastanka s predstavnicima (pravilno pišu mediji ne naroda već) “Srpske liste”.

Dakle, državni predstavnici iz Beograda od Srba sa Kosova i Metohije sarađuju jedino sa strankom “Srpska lista” koja u političkom životu Srbije ne učestvuje i ne postoji kao politički subjekt ni  u tragovima. Ta stranka, koju je osnovao Vučić za potrebe šiptarskih separatista, registrovana je jedino u albanskom sistemu na Kosovu i Metohiji  i to u okviru takozvane “republike Kosovo”. Sve što posle ovoga izgovori bilo koji srpski predstavnik o nepriznavanju “kosovske nezavisnosti” jeste samo gruba, kriminalna i zlokobna laž.

Vidimo da hoće da podrže i da podržavaju pa čak to čine na najgori mogući način, kroz delovanje Aljbina Kurtija koga su, kao i Ramuša Haradinaja, Vučić, Đurić na svojim režimskim ili pro-američkim medijima…  nazivali pogrdnim imenima i isticali njegovu sklonost ka ekstremizmu uperenom protiv Srba.

Dan posle ove izjave iz Palate Srbija, Šiptari na KiM su formirali još jednu ilegalnu “vladu” za koju je rečeno da neće imati podršku Vučićeve “Srpske liste”. To su dokazali tako što su dva “ministarstva” pripala upravo Vučićevim Srbima.

Dalibor Jevtić i Aljbin Kurti u srdačnom razgovoru na dan formiranja nove separatističke “vlade”

Gle “čuda” jedno od njih je “za zajednice i povratak”, koje će kao i do sada voditi Dalibor Jevtić. Šiptari ga ne menjaju iz prostog razloga. Prvo, Amerikanci žele tog čoveka u šiptarskoj vlasti jer kao takav daje legitimitet separatistima ali i američkim zločinima protiv Srbije jer imaju “Srbina koji to odobrava”. Drugo, – za sve vreme njegovog ministrovanja (tačnije – izdaje) od 2009. godine do danas, na Kosovo i Metohiju se nije vratilo ni stotinak Srba! Ko bi drugi mogao da radi bolje po šiptarske interese,a da sami Šiptari ne budu okrivljeni za to?

Drugo separatističko “ministarstvo za razvoj”, vodiće Ivan Milojević, sa severa KiM. Čovek pod kontrolom Vučićevih kriminalnih struktura na severu pokrajine, gde Šiptari nemaju direktan uticaj (kako važi za javnost iako do detalja prate i znaju svaki pokret). Uopšteno je mišljenje da će se na taj način pomagati pranje novca koji za “razvoj” bude stizao sa svih strana. Indikativno je da predstavnici srpskih vlasti poslednjih dana sve češće pominju velike sume novca koje će stizati “za Srbe” na Kosovu i Metohiji.

Ovo je i Đurić nagovestio u drugom delu svog izlaganja kada je u Palati Srbije primio šiptarske političare iz “Srpske liste”. Đurić je tada, pokušavajući da prikrije obim i pogubnost izdaje Kosova i Metohije, govorio o onome što javnosti najviše okupira pažnju – novac. Tako se dohvatio “investicionog plana” “Srbija 2025”, i rekao da će Srbija ubrzati njegovo sprovođenje i nastaviti da podržava ulaganja u srpska mesta na Kosovu. To podrazumeva 348 projekata podrške i pomoći srpskom narodu “koji se već realizuju”. Ovde se da primetiti da se o podršci srpskom narodu govori kao o delu naroda koji živi na tuđoj teritoriji što jeste suština ove vlasti i njene “politike” prema KiM. Ono što nije i neće biti rečeno jeste da ni jedan poljski VC Srbi na KiM ne mogu više da ozidaju bez dozvole šiptarskih vlasti a to zahvaljujući Vučićevoj politici predaje državne nadležnosti.

Gde su milioni evra i hiljade stanova za Srbe

Svoje izlaganje Đurić je začinio “s dodatnih 150 miliona evra, čime će se rešiti stambeno pitanje svakog pripadnika srpskog naroda”. Primetno je da se u nekim delovima KiM već gradi ali nije skriveno ni opšte pranje novca kojim se bave čak i sami radnici na preporuku svojih nadređenih kroz preporuku o prijavljivanju “oštećenog materijala” da bi se dobavljao novi. Teško je reći ko je nadležan za taj proces zastupljen na svim nivoima uključenih organizacija, preduzimača i kompanija koje finansira kako Vlada Srbije tako  i fondovi EU ali  iseparatističkih vlasti iz Prištine.

Đurić je još rekao da je u prethodnih pet godina izgrađeno 1.700 kuća i stanova i dodao da je okviru plana “Srbija 2025” planirano još 4.700 novih. Nemojte ove stambene objekte da tražite na terenu jer ih tamo nećete naći

Kurti zagovornik velike Albanije

I posle svih tih bombastičnih cifri više niko i ne razmišlja o tome što se ti stanovi i kuće grade na teritoriji koja više zvanično nije pod nadležnošću države Srbije a zahvaljujući aktuelnoj srpskoj vlasti! Da, Vučiću konkretno.

Osim što su Vučićevi iznajmljeni Srbi ušli u separatističku vladu, to su učinili i “vladu” na čijem će čelu biti najekstremniji među šiptarskim predstavnicima, Aljbin Kurti. On je istog dana kada je formirana separatističku vladu najavio da će “pripremiti zakon koji će kažnjavati ratne zločine i agresiju” pri tom misleći na učešće srpske policije i vojske u sukobu koji su šiptarski teroristi nametnuli 90-tih godina. Agresivci su – Srbi dok su na oštećenoj strani šiptarski teroristi.

To je dodatno pojasnio rekavši da će pri međunarodnom sudu “na osnovu međunarodnih zakona i prava pripremiti tužbu protiv Srbije za ratni zločin, genocid i agresiju”. Podsetimo se, to i takva je vlast za koju je Đurić rekao da će “Srpska lista” razgovarati “s političkim predstavnicima Albanaca u cilju bezbednosti i opstanka srpskog naroda na KiM”.

Jedan od koalicionih partnera Aleksandra Vučića i njegove “Srpske liste” iz prethodne separatističke vlasti, ratni zločinac Kadri Veselji koji je čak umešan i u podmetanje eksploziva pod autobus Niš-ekspresa u Livadicama kod Podujeva, tražio je od Kurtija da kaže “da li će se boriti protiv Srbije i kako to da nema nijednog “patriotu” u svom kabinetu. Moraš da kažeš da li ideš u pregovore bez prethodnog izvinjenja Srbije i da li ćeš ukinuti takse na srpsku robu” i istakao da je “Kosovo domovina OVK i da niko ne može da ih razdvoji”.

Kadri Veselji sa predsednikom “Srpske liste”Goranom Rakićem na ručku u prijatnom ćaskanju

I pored dramatičnog i ekstremističkog nastupa ovog šiptarskog separatiste, novinar RTS-a Andrija Igić napravio je o tome politički korektan prilog koji je RTS kao takav i prenela.

U svom prvom izveštaju, možda i kasnije, RTS je prenebregla jednu izuzetno važno činjenicu. Naime, šiptarski “resor odbrane” vodiće Anton Ćuni.Čovek koji je pred Višim sudom u Nišu osuđen za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine na Košarama⇗!Njemu je, zajedno sa još sedmoricom Albanaca pred Višim sudom u Nišu, 2016. suđeno u odsustvu i određena im je kazna od po15 godina zatvora svakome. Međutim, srpske nadležne institucije nikada nisu izdale poternice za ovim zločincima a zbog čega, vidimo upravo na ovakvim primerima.

U tu i takvu “vladu” ušla su dvojica Vučićevih Srba. Verovatno će se i za ostale naći neko mesto, barem onoliko koliko ih je potrebno Šiptarima. Ostali će se zadovoljiti mestima u “lokalnoj vlasti” u okviru takozvane “republike Kosovo”.

Dakle, svi medijski izveštaji o separatističkoj “vladi”, “skupštini” i ostalim organima vlasti albanskih separatista su jedna velika, zajednička i sistematska laž sa jedinom funkcijom da sakriju izdaju Kosova i Metohije kojom, sa mesta predsednika države, koordiniše Aleksandar Vučić.

Naravno, on se i ovaj put krije iza nepostojeće “podrške srpskog naroda” računajući tu zaposlene koje su najgrubljim sredstvima,zastrašivanjem, ucenama… primoravali da izađu na separatističke kvazi-izbore. Opet sa svrhom da iskrivljenim predstavljanjem “uspešnih kosovskih izbora” opravda izdaju Kosova i Metohije jer “narod to prihvata”.

A koji bi narod prihvatio da njegovu državu zameni vlast neke monstrum tvorevine čiji će najviši predstavnici biti njegove ubice i krvnici? Strahota medijskih i režimskih laži i nepočinstava još uvek se ne sagledava u svojoj ukupnoj veličini.

Pa i dalje kriminal i zločini srpskog režima protiv države, uglavnom izdajom Kosova i Metohije, uz frapantno kršenje Ustava pred očima cele srpske javnosti, od strane Ustavnog suda ostaje potpuno nesakcionisan.Time dobija podršku da se grana i raste, što se upravo dešava.Zreli plodovi koje će ovo drvo izdaje uskoro doneti, ukoliko to ne spreče nadležni državni organi (koji nisu ostavili mnogo nade u to da su sposobni  i voljni za tako nešto), biće najsmrtonosniji u čitavoj srpskoj istoriji koja se pamti aposle čega neće ostati još mnogo toga da se zapiše.

Tako će Vučić i njegovi saradnici odgovorni za ovakvo stanje, srpskim potomcima ostaviti porobljenu i izdanu zemlju za čiju slobodu će prolivati krv. Za to vreme će, uz malo njihove sreće a srpske nesreće, potomci izdajnika kupati u blagu koje su opljačkali ili stekli izdajom svete srpske zemlje zaklanjajući se iza nepostojeće podrške naroda koji su gurnuli sa ivice u provaliju.
………………………………

Izvor: http://www.kmnovine.com/2020/02/izdaja-KiM.html

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments