Вештачки посланички клуб: „Европски региони-Војводина-Санџак-Прешевска долина“

Са Петроварадинске тврђаве упућена је јасна порука свима

Зашто власт институционализује сепаратизам у Народној скупштини?

  • Двери сматрају недопустивом још једну злоупотребу – да се српска Аутономна Покрајина Војводина представља као „европски регион“ у Народној скупштини Републике Србије.
  • Користећи термин „Санџак“као политички ентитет, представници Бошњака недвосмислено показују намеру да интернационализују питање Рашког и Златиборског округа и отворено се залажу за нарушавање суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, али и територијалне претензије према Црној Гори.
  • Власт не само да је дозволила регистрацију ових политичких субјеката под овим именима (“Војвођани“, „СДА Санџака“, „Муфтијин аманет“), већ је допустила и да делују под неуставним именом у Парламенту као „европски региони“, док је неке од њих буквално „угурала“ у скупштину, са намером да чине и део Владе.

У сенци конституисања радних тела Народне скупштине Републике Србије, на мала врата конституисан је вештачки посланички клуб „Европски региони-Војводина-Санџак-Прешевска долина“ који самим својим именом представља кршење Устава Републике Србије, док представници ове посланичке групе својим првим излагањима на конститутивној седници не остављају ни најмање дилеме да имају намеру да крше Устав и вређају достојанство Народне скупштине и да врло отворено изражавају сепаратистичке тенденције, што је недопустиво.

Ако оставимо по страни правну злоупотребу којом је посланик Александар Оленик ушао у парламент, јер никакве „војвођанске националне мањине“ нема нити може бити у Србији, Двери сматрају недопустивом још једну злоупотребу – да се српска Аутономна Покрајина Војводина представља као „европски регион“ у Народној скупштини Републике Србије. Подсећамо Оленика, и оне који су му омогућили ову злоупотребу, да је Војводина не само српска територија, већ и српска идеја која чини неодвојив део српског националног и државног идентитета, а не некаква „наднационална“ конструкција са квазидржавним атрибуцијама какве Оленик покушава да јој припише. Дакле, Оленик не представља никога овде, сем празни означитељ који служи међународном фактору као средство притиска на Србију.

Покрет српске саборности дели ставове покрета Двери

Три излагања представника бошњачке мањине у Србији, јасно показују да је овај удар на уставни поредак синхронизован и са њихове стране, иако наступају и са стране власти и са стране „опозиције“. Користећи антиуставан термин „Санџак“ као политички ентитет, они недвосмислено показују намеру да интернационализују питање Рашког и Златиборског округа и отворено се залажу за нарушавање суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, али и територијалне претензије према Црној Гори.

Поред тога, у првим наступима, Имамовић, Фехратовић и Зукорлић допуштају себи да управљају колективним сећањем српског народа, намећу геноцидност, да би цео наратив кулминирао арапским обраћањем „селам алејкум“ усред српске скупштине, као и антиуставним означавањем Бошњака као „националне заједнице“, а не мањине, као и позивом „у госте“ у Санџак. Сматрамо да је Зукорлић и тоном свог обрађања, као и садржајем, злоупотребио поверење да буде изабран за потпредседника Народне скупштине и одмах повредио њено достојанство. Поручујемо свима њима да су Срби домаћини на целој својој територији и да нико Србе не може да зове у госте у нашој држави. Да је термин „Санџак“ антиуставан и као такав треба да буде третиран, а да су Бошњаци национална мањина са својим правима, истим Уставом, загарантована, све док поштују Устав државе Србије.

Термин „Прешевска долина“ такође је недвосмислено сепаратистички, а посланик Шаип Камбери је у својим последњим медијским обраћањима додатно показао да не поштује Устав Србије и да залагањем за признање независности „Косова“ има намеру да у антиуставном духу делује и у Народној скупштини.

Оно што је проблем јесте што власт не само да је дозволила регистрацију ових политичких субјеката под овим именима (“Војвођани“, „СДА Санџака“, „Муфтијин аманет“), већ је допустила и да делују под неуставним именом у Парламенту као „европски региони“, док је неке од њих буквално „угурала“ у скупштину, са намером да чине и део Владе.

Ако до сада није било јасно, и на овим примерима се јасно види колико је важно поштовање Устава Републике Србије по питању Косова и Метохије, јер се антиуставно деловање наставља, ојачава и показује ових дана у бахатом виду управо јер власт то допушта.

Разуме се да се ова институционализација сепаратизма одвија под мониторингом ЕУ, све ове 22 године, а данас и као додатно средство притиска на државу Србију.

Двери позивају председника Републике Србије и председника Народне скупштине да поштују Устав, законе и пословник и да не допусте да се под плаштом „европских региона“ спроводи сепаратистичка агенда усред Србије, а са њиховим одобравањем. Ова посланичка група не може да наступа под овим антиуставним именом. Војводина и Рашка област су српска земља, а не некакви „европски региони“ са правно-политичким субјективитетом.

др Андреј Митић, интернационални секретар Двери

Представнике националних мањина у Србији, посебно представнике бошњачке и албанске у парламнету, упозоравамо да престану са кршењем Устава државе Србије и не злоупотребљавају добру вољу српског народа, која се не доводи у питање.

Српском народу Двери поручују да ће бити гарант очувања суверенитета и територијалног интегритета државе Србије, као и национално-културне добробити и достојанства српског народа, што је деловањем свих власти од 2000. године до данас доведено до стања алармантне угрожености. Двери су чувари Устава и одбрана од сваког сепаратизма.

др Андреј Митић
Интернационални секретар Двери

 Покрет српске саборности подржава став српског покрета Двери и очекује и од других из патриотског блока да се томе придруже,

Др А.Рачић

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ОХР * је главни творац дестабилизације у БиХ и то ради намерно  

Prenosimo

Европски парламентарци оптужени за учешће у криминалној организацији, прању новца и корупцији

Prenosimo

У чему је тајна Ђоковићевог спектакуларног повратака из дубоког понора у врх светског тениса

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1
0
Would love your thoughts, please comment.x