Gost Autor, Društvo, Politika, Slobode, Srbija

Vakcine, kupljene novcem naših građana Vučić delio građanima susednih država

Umesto da odgovara A. Vučiću „Večernje novosti“ dodelile plaketu za najplemenitiji podvig godine

  • Vakcine protiv Kovida, kupljene novcem građana Srbije, Vučić neovlašćeno i samovoljno delio građanima susednih država
  • I umesto da zbog toga odgovara Večernje Novosti mu dodeljuju plaketu za najplemenitiji podvig godine
  • Nije prvi put da Vučić otima, ili deli tuđe
  • Uručivanje plakete uvek do sada smatralo se kao priznanje pojedincima koji su, rizikujući zdravlje i svoj život, koristeći svoju imovinu, spasili nekome život ili pomogli u rešavanju nekog egzistencijalnog, zdravstvenog ili drugog problema.

 Piše: Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

Dodela plakete za najplemenitiji podvig godine od strane Novosti Aleksandru Vučiću zbog toga što je vakcine, kupljene novcem naših građana podelio građanima susednih država, višestruka je manipulacija.

Uručivanje plakete uvek do sada smatralo se kao priznanje pojedincima koji su, rizikujući zdravlje i svoj život, koristeći svoju imovinu, spasili nekome život ili pomogli u rešavanju nekog egzistencijalnog, zdravstvenog ili drugog problema.

Dobitnik, valjda zbog „svoje skromnosti“, izjavljuje da je to priznanje državi, vojnicima, policajcima i medicinskim radnicima koje, eto, on samo predstavlja. Ipak, sve podseća na poznatog francuskog kralja Luja Četrnaestog.

Ističem, kao građaninu bilo bi mi veoma drago da neka od susednih država ili neka međunarodna organizacija oda priznanje državi Srbiji na učinjenom.

Tada bi taj neko i odlučio kome bi, kao predstavniku Srbije, priznanje bilo i uručeno. Ovako, da li to Novosti podsećaju i prozivaju susede i predlažu i sugerišu dobitnika priznanja?

Kada je već reč o vakcinama građani Srbije nisu dobili odgovor na pitanje koliko je vakcina kupljeno, koliko su vakcine plaćene i da li su sve iskorišćene, jer još nismo preboleli štetu iz 2009. godine kada su vakcine protiv svinjskog gripa samo kupljene, a nisu upotrebljene

:::::::::::::::::::::::::::::
Preterana velikodušnost

Predsednik Vučić je primio zlatnu plaketu na ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine “Večernjih novosti” 30. juna u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Zlatna plaketa za najplemenitiji podvig godine dodeljena je državi Srbiji, koja je poklonila više od 230.000 doza vakcina protiv koronavirusa susednim i drugim evropskim zemljama.

A. Vučić prima plaketu Večernjih novosti iz ruku Matije Bećkovića

Zanimljivo je istaći da je na svečanosti pomenuto da je Srbija poklonila ukupno čak 416.000 doza vakcina, pa nije jasno koja od navedenih cifri je tačna. U svakom slučaju delilo se „i šakom i kapom“.

::::::::::::::::::::::::::::::::

U takvoj situaciji svakako bolje je i da su vakcine poklonjene nego da propadnu. Valjda ćemo dobiti odgovor na pitanje zašto je baš toliko vakcina kupovano i po kojoj ceni…

I na kraju pitanje, da li „Večernje novosti“ i SPS koji upravlja njima, započinju kampanju dodele raznih priznanja predsedniku, od mesne zajednice do Narodne skupštine u kojoj bi mogao da se rodi i zakon o doživotnom vođi. Možda je to preterivanje, ali izgleda da ta ideja ne može biti daleko od realizacije.

Koliko puta smo zaboravili pouke iz istorije?!

 

Podeli:

51vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments