Balkan i susedi Srbije, Društvo, Politika, Prenosimo, Svet (planeta), Slobode, Srbija

Brutalne uvrede i optužbe Svetozara Marovića Milu Đukanoviću

Marović: Imaš li stida, čovječe? Ja sam stajao uz tebe!

  • Doskorašnji decenijski najbliži saradnici u državnim organima Crne Gore, u istoj partiji i u mržnji prema Srbiji i stvaranju Crne Gore sada su Milo i Sveto postali veliki neprijatelji
  • Optužuju dva kriminalna lika jedan drugog za ogromne pljačke i pronevere Crne Gore i tako otkrivaju svoju pravu kriminalnu i antidržavnu prirodu
  • Bili su Milo i Sveto jedan uz drugoga godinama kad su neštedimice pljačkali i krali i bogatili se sa svojim porodicama i svitom podanika
  • Sve su znali jedan o drugom i svojim kriminalnim radnjama, ali su ćutali, sve krili i bogatili se…
  • Marović se sada žestoko ljuti na Đukanovića da je sve znao o njegovom hapšenju, ali čutao je. I zajedljivo kaže: „Ništa ti nijesi znao osim da ja budem Sanader umjesto tebe“!
  • Dva Dona, dvojica vođa mafije, Milo i Sveto ne stide se da javno govore o svojim kriminalnim delima i optužuju se iznoseći prljav veš
  • Marović ima obraza da potanko meri ko se više nakrao: Milov brat, sestra, sin i druga rodbina, ili njegova porodica Marović
  • Da li će nadležne državne institucije Crne Gore i organi gonjenja pokrenuti istražne postupke posle ovakvih optužbi glavnih aktera zločina? Juče je to najavilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

Marović: Imaš li stida, čovječe? Srami se pred sobom kada nećeš pred onima koji ti i danas naivno vjeruju. Imaš ti, kažeš, razumjevanja za američke sankcije protiv mene koga si nekad prijateljem zvao. Jesu li to oni Amerikanci koje si plaćao preko lobističkih grupa Soroša?

Da li sam ja ili ti doveo Deripasku u Crnu Goru? Da li sam ja ili ti mu prodao zemlju od 500.000 kvdratnih metara sa pogledom na more po 10 evra preko opštine Kotor u dogovoru sa Liberalima? Čineći danas većinom od DPS-a radikalno krilo liberala, po 10 evra, koju je on mojim seljanima plaćao stotinama evra i tako Crnu Goru oštetili za preko 100 miliona evra.

Milo, sin Blažo i struja iz minihidroelektrana (karikatura: Goran Šćekić)

Da li sam ja potpisao svome sinu (Blažu) koncesiju za male hidrocentrale, kada si mi govorio nemoj Sveto da Miloš što radi sa državom, a tvoj Blažo može i to sa tvojim potpisom?

Kako te nije sramota pred Crnom Gorom?

Milo i brat Aco Đukanović, milijarderi iz siromašne Crne Gore

Da vidimo šta imaš ti, a šta ja. Zovimo američke istražitelje pošto im ti vjeruješ da ispitaju i tako utvrde šta ima tvoj brat (Aleksandar, Aco) a šta moj (Miloš), osim više godina zatvora gdje si ga ti poslao. Da utvrde što ima sve tvoja sestra (Ana Kolarević Đukanović) i njen sin (Edin Kolarević), a šta moje sestre (Lana Marović), da posebno pokažu što to ima moj sin (Miloš) a šta tvoj (Blažo) koji javno prijavljuje godišnji prihod od četiri miliona.

Sestra Mila Đukanovića Ana Đukanović i njen sin Edin Kolarević  su milioneri

Da li sam ja svojima kumovima dao trajekt LepetaneKamenere ili ti tvojim (braća Dejan i Dušan Ban), znaš da sve znam.

Dušan Ban, kum Mila Đukanovića otima godinama milione evra od trajekta Kamenari-Lepetane

Da li sam ja ili ti sa Momirom (Bulatovićem) došao u sukob zbog granica i prometa zabranjene robe? Da li sam ja stao uz tebe kada su svi bili zato da te „linčuju“ u našoj partiji, a ti nijesi ni znao da će me uhapsiti. Nijesi ni znao da su mi svu porodicu uhapsili kao u vrijeme Golog otoka?

Nijesi znao da sam pristao da budem kriv po zakonu koji je nije važio i koji je stupio na snagu tek neku godinu kasnije u odnosu na moja navodna djela?

Ovo bi Amerikance trebalo da interesuje kao navodne čuvare demokratije i prava.

Nijesi znao ni da su vršili pritisak na svjedoke da moraju biti protiv mene? Ja imam snimljeno svjedočenje njihovog straha.

Đorđina Đina Marović, supruga dona Svetozara Sveta Marovića, ćerka Milena i sin Miloš Marović iz doba pljačkanja i bogaćenja, kupovina jahti, vila, stanova i otvaranja deviznih računa po Švajcarskoj i of-šor državama širom sveta

Nijesi znao ni nikoga iz tužilaštva niti SDT i niti se nikada sreo sa njime? Iako si mi pričao to jutro pred hapšenje da si mu lično rekao da treba da se sporimo pred sudom ako već mora sa slobode, a ne iz samice. Nije ni za Veska Mujovića, čija pisma koja je slao tebi, policija nije našla u njegovom stanu, a neko ih ima.

Ništa ti nijesi znao, niti da mi u zatvoru prijete smrću.

Poznati karikaturista Goran Šćekić sjajno odslikava stanje i atmosferu glavnih mafijaških porodica  Marovića i Đukanovića iz Crne Gore

Nijesi znao ni to da su iz državnih organa zvali moju porodicu da provjere da li sam izvršio samoubistvo u zatvoru.

Ništa ti nijesi znao osim da ja budem Sanader umjesto tebe, zato si me mogao zamoliti da si bio čovjek.

Umjesto da sve radiš iza leđa prijatelja, kao što sada pokušavaš na isti način da me ponovo zloupotebljavaš da bi spasio sebe, a ja ti i sada želim dobro, kao i svakom čovjeku.

Koliko su Đukanovići i Marovići oteli i opljačkali kroz provizije i korupciju to se ne može ni prebrojati

Da li imaš obraza čovječe i da li ti ništa u životu nije sveto, ni ljudski život, ni prijateljstva, niti istina?

Drugo neću ništa za sada, zbog drugih ljudi koji su se pokazali veći od tebe, koji si pokazao pravo lice – crveno bez stida, jer i Amerikanci i Crna Gora znaju ko šta ima i ko je glavni vlasnik svega u Crnoj Gori i čija je Crna Gora ovakva evropska i natovska, dok ti ratuješ sa pravoslovnom vjerom, Mitrololijom, Srbijom i Rusijom u koju si sa svojim ličnim ambasodorom bio mnogo puta više i interesom razlogom dok sam ja jedini iz tadašnjeg crnogorskog vrha u dogovoru primio jedini od vlasti skoro upokojenog Žirinovskog.

Marović pominje i Vesnu Medenicu (sada penzionerku), tri puta predsednicu Vrhovnog suda CG i ranije vrhovnog tužioca CG, koja je godinama vodila računa da sve pljačke državnog vrha budu “po zakonu”

Možda si i to zaboravio i nijesam ja nedostupan pravdi nego se liječim od nepravde, od montiranih procesa, od sudova tvoje Vesne (Medenice *)i prijatelja koji su ti je doveli.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore oglasilo se i ispitaće navode iz pisma osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović, Svetozar Marović, predsednik crnogorskog parlamenta , u pozadini Filip Vujanović, premijer Crne Gore, fotografija iz februara 2001. godine. Već tada je tandem Milo-Sveto imao lukrativne ilegalne poslove (foto: Miloš Bićanski)
Ovo što se ovih dana događa pred očima crnogorske i srpske javnosti nije dugo zabeleženo: bahate međusobne optužbe dvojice najviših državnih funkcionera Crne Gore Svetozara Sveta Marovića i Mila Đukanovića o sopstvenim kriminalnim aktivnostima i pljački države u kojima su učestvovali i brojni članovi njihovih porodica. Mafijaška italijanska organizacija Koza nostra je po onom što navode dvojica montenegrina „benigna“ organizacija u odnosu na Milovu i Svetovu kriminalnu hidru.

Linkovi

https://www.in4s.net/marovic-odgovorio-djukanovicu-imas-li-stida-covjece-ja-sam-stajao-uz-tebe/

https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1106649/nakon-pisma-svetozara-marovica-oglasilo-tuzilastvo-ispitace-deripaski-prodao-zemljiste

……………………….

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments