Брабоњци Ане Брнабић свуд по Србији

Славило се, пило се и мушки цепало у Влади Србије кад је партнерка Брнабићке 2019. родила сина

Сулудом одлуком фараона Александра Вучића

  • По овим абнормалним елементима Србија је међу првима у свету: Њујорк тајмс: Прва је жена на функцији премијерке и отворено прва геј особа на тој функцији“; први шеф владе неке балканске земље који је присуствовао геј паради поноса у Београду; прва геј председница Владе чија се партнерка породила док је она била на тој функцији
  • А ако је Вучић ових дана и по трећи пут изабере за премијерку биће по томе опет прва у свету!

Пише: Јово Вукелић

Већ пет година, заслугом А. Вучића, председника Србије,  тачније од 29. јуна 2017. године, откако је фараон* са овлашћењима која нису имали ни ти владари Египта,  практично именовао Ану Брнабић на место председника владе она сеје брабоњке широм Србије и успева да унереди и загади оно мало чистог простора што је остало.

Како је први констатовао Њујорк тајмс ; „Прва је жена на функцији премијерке и отворено прва геј особа на тој функцији.

У владу је Брнабић ушла, пише Википедија, као министарка државне управе и локалне самоуправе 11. августа 2016. (до 29.  јуна 2017. године), опет по одлуци тадашњег председника владе А. Вучића.

Брнабићева се на Паради поноса у Београду 2019. суочила са учесником који држи таблу на којој пише „Премијерко, како је живети са свим повластицама”
Брнабићева наследница Вучића

Пошто је 31. маја 2017. инаугурисан за председника Србије Вучић је предложио Брнабићеву за своју наследницу. До тада ова формално нестраначка личност, скоро непозната широј јавности Србије, приступила је владајућој СНС 2019. године, а потом је учврстила свој положај, јер је изабрана за потпредседницу СНС 2021. године.

И часопис Форбс (Forbes) је 2019. године сврстао Брнабићеву на 19. место најмоћнијих жена у политици и на 88. место најмоћнијих жена на свету. По функцијама које врши то место јој формално припада, али реално све полуге власти у све одлуке у Србији доноси, како га историчар В. Ђурић назива, један човек – сведржећи! Па је уистину Брнабићка само једна од кулиса у декорацији власти, без стварне моћи и утицаја – достојно оправдавајући надимак који је у јавности добила – „Фикус“.

До избора за премијерку 2017, тада 40-годишња Брнабићка била је једна од стотина активисткиња невладиних организација у Србији, радила је целу деценију (од своје 30-те) у међународним или грађанским НВО организацијама, са страним инвеститорима  и јавним сектором Србије.

Српски Патријарх Порфирије и Ана Брнабић: да ли је Брнабић тражила подршку СПЦ за ЛГБТ+ заједницу?

Подсећамо, пре именовања у Владу Србије  била је ангажована у НАЛЕД (Национална алијанса за локални економски развој), стигла до функције председника Управог одбора; била је и директорка предузећа Continental Wind Serbia (ветропаркови); а била је члан управног одбора непрофитне фондације Пексим (за младе таленте)… Дакле, углавном за фирме иза којих није најјасније да ли стоје дражаве или појединци са запада, тј. стоје они који персонификују глобалистичку евроатланску интегративну политику.

Била је ангажована и у различитим америчким консултантским кућама које су спроводиле пројекте које је финансирала USAID (Агенција САД за Међународни развој у Србији). Била је и заменик руководиоца Пројекта конкурентности Србије, експерт за Програм реформе локалне самоуправе у Србији и виши координатор Програма економског развоја општина.

Говорне и друге видљиве мане

Набрајајући све ове њене ангажмане и активности јасно је да је Брнабићева (у најмању руку) била западни кадар, лице од поверења за спровођење страних интереса у Србији, које је послушно и дисциплиновано извршавало наређења својих страних шефова.

Вероватно је неко од тих утицајнијих страних функционера А. Вучићу препоручио Брнабићку за високу функцију, јер њу, онако безличну и неважну, по сваком другом критеријуму више него скромну и оскудну, нико ни по једном параметру не би издвојио као службеника са посебним вредностима.

Вучић и Брнабић: тандем који дели одговорност, али и добит

По ономе што се могло приметити ова средовечна особа (ускоро ће напунити 46 година)  била је увелико неприпремљена за своју нову функцију. Из првих наступа у јавности видело се да тешко комуницира, да сриче реченице, да има прекиде у говору…Те дисфункције у говору никад није отклонила. То чини да су јој изјаве нејасне, недовршене, пошто очигледно нема јасне мисли па оно што изговара је конфузно, крајње неубедљиво и без икаквог ауторитета и покрића.

То јој је пребацила политичка истомишљеница Весна Пешић, али много озбиљније примедбе стигле су на политичком плану ускоро, непун месец по избору на високу фукнкцију од Пешићке и других евроатлантиста, јер је стенограм свог интервјуа агенцији Блумберг отрчала да уручи тадашњем амбасадору Рисије у Србији Александру Чепурину (јер је имао је неке примедбе на њене изјаве). Тај њен поступак је оцењен од критичара евроатлатиста  као „понижење за Србију“…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Рекордерка: Брнабић свуда прва, једном и друга…

Према писању страних медија и Википедије Брнабићева је лезбејка, друга жена и припадница ЛГБТ заједнице на челу владе у свету после Јохане Сигурдароутир (Исланд 2009-2013) и пета отворено ЛГБТ шефица владе укупно, после Јохане, Елија Ди Рупоа (Белгија 2011-2014), Гзавиа Бетела (Луксембург 2013 – до данас) и Леа Варадкара (Ирска 2017 – 2020.)

Брнабић са парнерком Ђурђић на Паради поноса у Бограду

Она је 2017. постала и први шеф владе неке балканске земље који је присуствовао маршу  параде – геј поноса у Београду.

А ако је Вучић ових дана и по трећи пут изабере за премијерку биће по томе опет прва у свету!

Њена партнерка др Милица Ђурђић родила је године 2019. дечака (у Србији ЛГБТ заједнице нису легализоване). Брнабићева је и по овоме прва геј председница Владе чија се партнерка породила док је она била на тој функцији.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Тако је, за чудо, поред свих српских националних удружења, десних политичких странака, српских невладиних покрета и анти ЛГТБ удружења због своје сексуалне оријентације Брнабић била ипак прво „каменована од својих“. Оцењено је да је „недуховита“, да је боље да то не покушава да ради…

Без пардона В. Пешић, аналитичар, је после њеног наступа у Скупшини оценила: „види се да је за њу политика недостижна делатност. Упиње се из петних жила, а звечи као празна канта“ – закључила је Пешић.

Треба истаћи да је Милица Ђурђић, партнерка српске премијерке Ане Брнабић 2019. године је родила дечака (вештачка оплодња), а из њеног кабинета кажу да је ово први такав случај у историји.

Брнабићи прваци у черупању дрћжавног буџета, Мариника Тепић износи доказе о пословима фирме Асеко брата Игора Брнабића са државним органима

„Ана Брнабић је једна од првих премијерки чија се партнерка породила док је она на функцији… и прва на свету чија се партнерка породила у истополном пару”, рекли су из њеног кабинета за агенцију АФП.

Афере са братом Игором и сукоб интереса

Али, њени гафови, испади, скоро потпуна неупотребљивост на функцији коју обавља као да су Вучића определили да тера инат грађанима Србије. Вероватно под притиском Запада и ЕУ он је поново 2020. предложио Брнабићку за премијерку, упркос њеној непопуларности и великој иритацији коју изазива код грађана.

Вероватно је Вучић тим поступком поново покупио поене код западних спонзора и глобалиста, заступника ЛГБТ популације и афирмације њихових права.

По други пут изабрана је Брнабић за председницу владе Србије октобра 2020. И поред низа афера са добијањем огромних  послова од државних органа, институција и министарстава њеног рођеног брата Игора Брнабића и ИТ фирме „Асеко“, која износи десетине милиона евра добити никаква истрага никад није покренута. Сукоб интереса премијерке у пословима у коме фирма Асеко, Игора Брнабића која је пословала мизерно до њеног доласка на власт, одједном на тацни, у континуитету добија велике државне послове и згрће огромна богатства, скоро увек као једини понуђач на тендерима. Само прве године, 2016. кад је Ана постала министарка, зарада фирме је увећана за 6-7 милиона евра. А  2020. године фирма Асеко је укупно из буџета добила 40 милиона евра, према доказима које је јавности предочила Мариника Тепић, која се овим случајем сукоба јавног и приватног интереса  темељно бавила.

УНОСАН БИЗНИС:  Сека, бата и нова зграда Асека на Новом Београду; надлежни државни органи остали су неми на очигледне злоупотребе

Зато на Новом Београду  метеорском брзином ниче огромна града фирме „Асеко“, а Игор Брнабић потом крајем 2020, наводно, одлази са функције директора после многих негативних написа у медијима.

Био Игор директор или не једно је сигурно: све већи новац из буџета Србије стално завршава у каси ове метеорски успешне компаније Асеко.  Ваљда ће надлежни једног дана испитати пословање ове фирме Астеко са државним инситуцијама Србије.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Брат и сестра зашли па нашли

Асеко је склапао послове са следећим државним министарствима установама, предузећима и компанијама:

  • Министарством трговине, туризма и телекомуникација
  • Министарством финансија
  • Министарством правде
  • Министарством државне управе и локалне самоуправе
  • Министарством за рад
  • Националном службом за запошљавање
  • Електропривредом Србије – ЕПС
  • Акционарским друштвом Електромрежа Србије Београд
  • Регулаторном агенцијом за електронске комуникације и поштанске услуге-Рател
  • Агенцијом за осигурање и финансирање извоза Србије АД Ужице
  • Оператором дистрибутивног система ЕПС дистрибуција Д.О.О. Београд
  • Републички фонд за здравствено осигурање
  • Јавно предузеће Пошта Србије Београд (Палилула)
  • Агенција за привредне регистре….
Брнабиће ће затрпати милиони! Кишобран не помаже од кише пара

Чак је и Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу (чији је шеф Ана Брнабић), фирми рођеног брата премијерке доделила уговор вредан 180 милиона динара. Шта би друго то могло бити него најдиректнији могући сукоб интереса.

Вредност послова износи више десетина милиона евра, а сукоб приватног и јавног интереса Ане Брнабић у овим пословима је очигледан, као и огромна корупција. Очигледно да неко врло моћан штити Брнабићку и годинама дозвољава овако дрску и директну пљачку државног буџета.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Осиљена поновном подршком коју је добила од Вучића 2020. године, и поред свих пропуста, она наставља  да брљави и води владу иза афере у аферу. Упетљава се и у највећу аферу око изградње рудника литијума у долини Јадра и постаје, уз Вучића, главни адвокат и агент „Рио Тинта“ насупрот огромном незадовољству грађана тог региона и шире – становништва целе Србије она изјављује: „За мене је пројекат Рио Тинта и изградња рудника литијума – неупитна“!

Било би интересантно да се чује од Брнабићке шта каже данас о неупитности овог пројекта, кад је пројекат градње рудника заустављен?

ЦРНО НА БЕЛО: Ана Брнабић са директорима Рио Тинта у Лондону 2018. После је јавно лагала у медијима да се никада није видела са представницима Рио Тинта

Њена упорност и тврдоглавост да ради оно што не уме и не може је доводи у глупаве ситуације, пуне пропуста и грешака, али она не посустаје. Смеју јој се, али она не мари! Сриче, муца, али не прекида да говори…

Огромна  нереална амбиција и алавост особе коју нико никада нигде није изабрао, бирао, гласао гурају је у нове грешке, па су брабоњци Ане Брнабић свуд по Србији, загађују животну средину а,  а грађани се стиде такве накарадне премијерке, јер то никако нису заслужили.

Али, сведржећи Вучић изгледа да ужива у таквој ситуацији да кињи грађане и сва је прилика да ће опет исту особу предложити за премијера. И да хоће и да неће дојадио нам је већ живот са њом за сва времена.

Фараон је имао сву државну власт (управну, судску и законодавну). Право је било израз његове воље, мада је имао саветнике за издавање правних аката, тзв. „саветнике царских наређења“. Фараон је био гарант маат-а, новог поретка света, што значи да је раније постојао хаос, а да је са фараонима дошло до успостављања реда.

…………………………

4.5 2 votes
Article Rating

Related posts

Крађа гласова у српском парламенту – црно на бело!

Јово

Оправданост увођења смртне казне као одредбе транзиционе правде

Gost autor

„Програм за Србију“

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x