Атлетичари са Космета први пут учествовали на првенству у Београду

 Репрезентација тзв. Косова младих атлетичара У20  у Београду

„Историјски догађај“: Почела спортска сарадња Србије и Косова

  • Атлетски савез Kосова у суботу је са младим атлетичарима наступио на Балканском дворанском првенству у Београду (до 20 година)
  • Селектор Бајрам Дуја: „Ово је историјски догађај, ми смо први који смо пробили лед у том погледу, представљени смо као држава, равноправна са осталима.

Спортисти са Kосова први пут су учествовали на међународном такмичењу на територији Србије. Атлетски савез Kосова у суботу је са младим атлетичарима наступио на Балканском првенству до 20 година у дворани.

О учинку спортиста за Kланкосова.тв су из Београда говорили председник Атлетског савеза Kосова, Хаљиљ Сиљејмани (Халил Сyлејмани), селектор Бајрам Дуја и вођа тима Адријан Мазреку.

Сулејмани је рекао да је све протекло у најбољем реду на путу, али и по доласку у Београд.

„Отишли смо јуче рано ујутро и добро смо прошли на граници, на граници су обављене стандардне провере, полиција нам је обезбедила пратњу од границе до хотела, били су веома коректни, дочекали су нас на изванредан начин, такође, у сали у којој су се одржавала такмичења, и тамо је било добро. Под окриљем Атлетског савеза, или као држава, лого је био исти као и за све друге државе“, рекао је Сиљејмани.

Атлетска дворана у Београду

Селектор Бајрам Дуја рекао је да је то историјски догађај, где су представљени као држава равноправна са осталим државама: „Ово је историјски догађај, ми смо први који смо пробили лед у том погледу. Све је било у реду, пријем и са техичке стране у реду, представљени смо као држава, равноправна са осталима. Био је то историјски корак који је први пут направио Атлетски савез Kосова, ту смо као тим, четири лидера, понашали смо се веома коректно, овом приликом домаћин нам се захвалио на понашању и коректности према договору који смо унапред склопили. Задовољни смо пријемом и манифестацијом, а очекујемо још једном да сарађујемо у будућности“, рекао је Дуја.

Вођа тима, Адријан Мазреку је на питање у вези са заставом казао да је био договор да се застава било које земље не поставља на спортске терене, при чему је додао да су такмичари имали лого и акроним Kосова.

„Питање заставе је друга тема, у балканским тркама то је прелиминарни договор, да се на спортским теренима не поставља застава било које државе. Није било заставе ниједне државе која се такмичила, док су спортисти, такмичари у дресовима, имали наше логое са скраћеницом ‘KОС’, што је наш код државе“.

„Пратњу је изванредно организовао организатор од хотела до сале, од сале до хотела унутар сале, свуда“.

Kосовским спортистима до сада није било дозвољено да се такмиче на међународним такмичењима која се одржавају у Србији, одакле су косовски боксери враћани три пута, када им није дозвољено учешће на Светском првенству у боксу, које је такође одржано у Београду.

ЛИНК

https://kossev.info/ask-atleticari-sa-kosova-prvi-put-ucestvovali-na-prvenstvu-u-bg-istorijski-dogadjaj/

Извор: Kлан Kосова (Текст је изворно преведен са албанског, осим наслова који је адаптиран)

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ОДНОС БРИТАНИЈЕ И ЕВРОПЕ: „ВОЛИМ ТЕ, НИ ЈА ТЕБЕ“

Gost autor

Циљ: Потпуно и трајно одвајања Косова од Београда

Prenosimo

Ниска репутација компаније Рио Тинто од Аустралије до Америке

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x