Амери к`о Амери: „Washington Examiner“ тражи да Украјина и САД разоре Кримски мост

МОЖДА БИ КИЈЕВ И ВАШИНГТОН ТО И ПОКУШАЛИ ДА ПРЕД СОБОМ НЕМАЈУ ДАНАШЊУ РУСИЈУ

 

• Ракетирање и рушење тражи тражи се у тексту који је потписао Том Роган и тврди да је „Путинов мост“ тобоже „нечувена увреда за саму суштину Украјине“
• Истражни Комитет Руске Федерације подигао оптужницу против Рогана и уредника тог листа Уга Гурдона „због позивања на тероризам на територији Русије“
• Кад се суочио са реакцијама, Роган се привидно кориговао и `хуманизовао`, наводећи да жели да мост буде срушен, али – без људских жртава
• Двојици Руса – Лексусу и Вовану (надимци) који су му се представили као украјински шеф дипломатије Павел Климкин и његов помоћник, а у сличном фазону су раније `навукли` и Мила Ђукановића и Душка Марковића – Роган је потврдио да остаје при идеји да се Кримски мост руши и да му је драго што су његови чланци изазвали незадовоаство у Москви: „То је чак добро. Јер, кад моји текстови изазивају незадовољство у Кремљу – то значи да радим праве ствари“

Пише: Јово ВУКЕЛИЋ

МОГЛО се очекивати да Запад неће аплаузима и са задовољством дочекати изгрању стратешки важног моста између „остатка Русије“ и Крима.

Када је пре неколико дана та нова жила куцавица руског југа свечано отворена са Владимиром Путином за воланом првог камиона у колони која је прва прешла мост, при чему је руски лидер без скривања исказао велики понос и задовољство (што ретко чини) тим грађевинским подухватом, било је јасно да ће напаљене и напујдане антируске снаге реаговати не би ли поквариле то руско славље и тријумф!

И десио се баш такав драстичан испад у овој непрекидној западној антируској хистерији!  У сред Вашингтона,  амбициозни,  млади, а недоказани и незрели новинар Том Роган (32 године) је у „Washington Examiner“ (једном од десетак дневних листова у Вашингтону) написао 15. маја, истог дана кад је мост свечано отваран, текст „Украјина треба да дигне у ваздух Путинов кримски мост“.

У том тексту сугерише „да Украјина гранатира пројектилима, наравно уз подршку и помоћ Америке, 16 километара дугачки мост између руске територије и самог Крима“. (1)

Роганов отворени позив на агресију

Тако је овај новинар чија је мајка Британка, а рођен је у Лондону, себе ставио у позицију ратног хушкача поред толико задужених антируских лобиста и јастребова у америчкој администрацији.  Компромитовао се као професионалац, али њему до тога очигледно није много стало.

Познат је Роган и од раније као новинар који ошто напада руску власт, обавештајне службе Русије, а нарочито Путина оптужујући их у више текстова без валидних аргумената,  за рушење холандског авиона  (лет МХ 17) над Украјином, за уклањање трагова, затим и за убиства Путинових критичара, убистава два новинара…

Том Роган

И сви ти напади нису му изгледа били довољни да докаже своју нетрпељивост и мржњу према Русији.  Требао му је и овај позив на отворену агресију.

Знајући врло добро да је овог пута претерао у сваком погледу, накнадно се  досетио да – изигравајући лажног хуманисту – да од Кијева (и помагача САД) затражи да разнесу Кримски мост тако да не буде жртава!

Да не буде колатералне штете и невиних убијених цивила, жена и деце, хтео би он, као што је тога увелико било приликом бомбардовања и агресије НАТО и САД на Ирак, Србију, Либију, Сирију…

Роган сматра да је „изградњом моста Русија нанела нечувену увреду самој суштини Украјине као државе“ и да би зато мост „требало уништити“.

Шта је за Рогана „суштина Украјине као државе“ о томе код њега нема ни речи објашњења.

С друге стране, свако ко зна имало историју Русије зна да је стотинама годинама Крим био део Русије и чак и више од тога: понос и симбол државе Русије. Украјине као државе, тада, вековима уназад није ни било. Зато – ако заистамисли да територија Крима историјски припада Украјини – онда не зна историјске факте.

Није случајно што су Руси и цела Русија тако свечано, радосно и са задовољством и дуго славили 2014. године припајање ове територије матици.

Русија: позив на тероризам

Реганова дрскост и безобразлук изазвали су врло оштру реакцију Русије.

Званичници Русије и државни органи нису оклевали ни минута. Реаговали су одмах ошто како овакав напад и заслужује.

Према извештају српског Спутњика, Истражни комитет Руске Федерације подигао је оптужницу против уредника „Washington Examiner“ Уга Гурдона, који је објавио чланак под називом „Украјина би требало да дигне у ваздух Кримски мост“.

Оптужница је подигнута и против аутора текста Тома Рогана и то због тога што у тексту стоји јавни позив на терористичку активност на територији Руске Федерације“. (2)

Несрећном Рогану је вероватно неко из ЦИА или Пентагона дојавио да Кијев има средства (могућности) за извођење ваздушног напада на Кримски мост, или барем да га привремено онеспособи за саобраћај па он заговара до краја ту опцију рушења моста, уз напомену или молбу агресору да не буде жртава!

Само што је званична Русија оштро реаговала, Роган се опет огласио 17. маја новим текстом „Зашто Путин жели да ме пошаље у затвор?“ (3)

И као сваки надобудни лик, он се расправља са државом Русијом и објашњава читаоцима како су Руси, ето, бесни јер је он предложио да се разнесе мост?!?

Роган би да буде жртва

Да би себе представио сада као  некаву жртву, он се жали како је Дмитриј Песков, шеф за штампу председника Русије, његов иступ оценио „као акт лудила“. Жали се да је на твитеру примио преко 40 претњи смрћу од руских националиста, а и 20 твитер-претњи његовој породици!

Ето, зли Руси хоће да га убију, а он је предложио тако хуману и племениту акцију!

Он у тексту каже да „право нације да брани своју територију (мисли на Украјину) изгледа да није нешто што је популарно у Русији“.

Он оцењује да га Русија сада напада, не због најновијег текста, него и због његових ранијих чланака, јер жели да сузбије било какву критику против Путина. И опет понавља да се не каје што је написао да треба срушити мост.

Затим каже да Русија свакодневно ради на отимању украјинске територје заједно са сепаратистима из Донбаса. Он акције Русије (којих иначе нема) у Украјини назива актом тероризма!

Да би подупро своје тврдње, опет је ад малезијског авиона 2014-те приписао Русији и оптужио њенуи тајну службу да је сакрила доказе и да седам дана није дозволила приступ терену где је авион пао.

Наравно, јер он као и сви критичари Русије, како они иначе увек истичу ову научену мантру „воле Русију и руски народ, и цене руску историју и културу, али не воле руски недемократски режим и диктатора Путина“.

Кад ово чујем, увек се смејем и размишљам какао уистину  западни глобалисти и „реформисти“, модернисти и „демократе“ држе Русију и Русе за шумске, приглупе и необразоване људе, где цивилизација још није продрла и где би требало да медвед верује у добре намере ловца са напуњеном и откоченом пушком. (А и нас остале држе за магарце).

Колега Роган, политички новинар који је позвао на рушење Кримског моста, не показује ни трунку гриже савести, не каје се. Он вероватно сматра да је успешно извршио дати му задатак и осећа се можда још и поносно!

Можда Роган буде и одликован од Пентагона или CIA за овај предлог. Сигуран сам да би у нацистичкој Немачкој био хваљен од хитлероваца за овакав поступак!

У сваком случају, двојици Руса – Лексусу и Вовану који су му се представили као украјински шеф дипломатије Павел Климкин и његов помоћник, а у сличном фазону су `навукли` и Мила Ђукановића и Душка Марковића – Роган је потврдио да остаје при идеји да се Кримски мост руши и да му је драго што су његови чланци изазвали незадовоаство у Москви:

„То је чак добро. Јер, кад моји текстови изазивају незадовољство у Кремљу – то значи да радим праве ствари“.

………………………..

  1. https://www.washingtonexaminer.com/opinion/ukraine-should-blow-up-putins-crimea-bridge
  2. https://rs.sputniknews.com/rusija/201805181115645483-optuznice-zbo-poziva-na-dizanje-u-vazduh-krimskog-mosta/
  3. https://www.washingtonexaminer.com/opinion/why-putin-wants-to-send-me-to..

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Решетњиков: У овом рату са Западом оживеће историјска Русија

Prenosimo

Француска Република или амерички округ

Славко

Ми, Руси се боримо само за своје биће, за свој живот, за право да будемо оно што јесмо

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x