Америка чак и своје савезнике и вазале хушка против Србије

НЕ ПРЕСТАЈЕ ХАЈКА АТЛАНТИСТА СА СВЕ РУСКО НА БАЛКАНУ И У СРБИЈИ И НА СРПСКО-РУСКЕ ВЕЗЕ (5)
  • Западни утицај у Србији је доминирајући и пресудан, а руски се тек помаља. Руски утицај и кроз људе и институционално тек се бори за „своје место под сунцем“, односно тек се стварају услови за конкуренцију утицаја
  • У Србији се више зна о томе шта су интереси САД, америчких демократа у Сенату, британског Дома лордова, Европске уније или Русије и Владимира Путина у Србији, него што нам је познато и јасно који су и какви дугорочни интереси државе Србије и њене Владе у кључним националним и државним питањима
  • Америчка политика на Балкану, а посебно према Србији, се деценијама уназад није поклопила са српским интересима, државним, националним или општим и по правилу се поклапала са интересима који су своју егзистенцију обезбедили науштрб остваривању српских интереса
  • Евроатлантистима сметају чак и тренд повећања броја курсева руског језика и оснивање руских уметничких друштава, јер и то, по њеним аршинима, може малигно да делује на Србе!

Пише: Јово ВУКЕЛИЋ

СТАЛНА лобистичка хајка на све што је руско на Балкану и у Србији, коју организују званичници из САД, Британије, Немачке и Француске уз помоћ својих лобиста и извршилаца из НВО, достигла је снажне домете тако да се у САД и шире чак одомаћио израз „малигни руски утицај“ („malignant Russian influence“, MRI).

Ни у једном документу, студији, анализи или изјави евроатлантиста и Натоваца, који сам прочитао, нема ни једног аргумента за овакву опаку констатацију. А сви са Запада је у медијима и извештајима нештедимице користе.

Западни утицај у Србији је доминирајући и пресудан, а руски се тек помаља, односно још увек нема говора о озбиљном руском утицају, већ само о стварању претпоставки за евентуално постојање услова за стварање утицаја. Руски утицај у Србији je углавном био миноран.

Значи, руски утицај и кроз људе и институционално тек се бори за „своје место под сунцем“, односно тек се стварају услови за конкуренцију утицаја.

Без аргумената за тврдњу о малигном руском утицају

        У том прљавом медијском, пропагандном рату, Американци и њихови сатрапи сматрају да им је све дозвољено и тако се и кроз праксу понашају: лажу, варају, прете, купују медије, купују новинаре, подмићују и корумпирају политичаре и привреднике, праве чак нове странке и дају им новац, финансирају НВО… Тако су зауставили и Јужни ток што је пар екселанс пример како утичу на спровођење државне политике Србије, односно на руководство и институције Србије.

Најмалигнији утицај САД и Запада на Србију, који ствара и лоше односе међу државама на Балкану, огледа се у томе што су исфорсирали и на силу прогласили Косово за државу и од тога неће да одустану. И по овом питању им смета утицај Русије која је против оваквог чина.

Русију и зато треба ставити на стуб срама, сатанизовати је, прогласити је назадном, ауторитарном државом…

Направили су велики и скоро нерешив проблем насилним мењањем граница на Балкану. Уз то, притиском су присилили скоро све суседне земље да признају тако нелегално проглашену независност Косова. И додатно су покварили односе Србије и њених суседа.

Изазвали су огроман дипломатски инцидент, кршење међународних прописа и политички сукоб који би да сада реше потпуним политичким, дипломатским и економским поразом Србије па траже да сама себи потпише смртну пресуду признавањем Косова за државу!

На основу досад изнетог, може се закључити:

  1. САД, Велика Британија и ЕУ су сагласне да је утицај Русије у јавности и политичком животу, у друштву, у медијима и економији штетан, малиган и да Србију вуче у тамни и дубоки понор и да стално јача и угрожава развој демократије и владавину права.
  2. Постоје двоструки аршини САД и ЕУ и у енергетици: били су против гасовода Јужни ток, који је требало да снабдева југоисточну Европу, Балкан и део Централне Европе. САД и ЕУ су против гасовода Северни ток-2 који гасом снабдева Немачку, али га не могу саботирати, зауставити, јер је Немачка снажнија. И на овом примеру показују своју дволичност.
  3. На основу свих сазнања тачна је оцена и процена: ако се мери руски утицај у Србији са утицајем Америке и њихових савезника и организација, онда је то отприлике 1:100.
  4. У Србији се више зна о томе шта су интереси САД, америчких демократа у Сенату, британског Дома лордова, Европске уније или Русије и Владимира Путина у Србији, него што нам је познато и јасно који су и какви дугорочни интереси државе Србије и њене Владе у кључним националним и државним питањима. Србија не чини скоро ништа да се супротстави хистеричној антируској кампањи коју овде спроводе САД, земље ЕУ и њихови трабанти, лобисти, НВО… Као да јој то одговара.
  5. Америчка политика на Балкану, а посебно према Србији, се деценијама уназад није поклопила са српским интересима, државним, националним или општим и по правилу се поклапала са интересима који су своју егзистенцију обезбедили науштрб остваривању српских интереса.
  6. Америка зато чак и своје савезнике и вазале хушка против Србије, а многе земље притисцима и уценама приморава да донесе одлуке супротне интересима Србије. САД су нанеле огромну штету целом Балкану у свим областима од привреде и економије до међусобних веза суседа и покварили су те односе, унаказили их, затровали, посејали мржњу и уназадили цео регион за пола века. И то чине и данас. Њихово понашање је крајње себично и штетно по све остале, што се види из садашњег стања у коме они имају главну улогу.
  7. Владе САД и Запада прозападним медијима и НВО који сатанизују руски утицај у Србији помажу давањем новца да би водили неспутану агресивну антируску кампању. И у том пропагандном рату налогодавци и извршитељи сматрају да им је све дозвољено. Тако се и понашају, чак објављују вести о догађајима који се нису догодили… Из доступних докумената САД, ЕУ и В. Британија предлажу знатно већа улагања у медије и НВО у Србији, јер су незадовољни својим тренутним утицајем у Србији.

На основу њихових оцена може се закључити да су грађани Србије незрели, несвесни опасности, тачније малолетни па им треба тутор који одређује: „Ово је добро, а ово није добро.“

САД и ЕУ сметају и курсеви руског језик

 Главни циљ је да се Србији вежу руке и да се, ако је икако могуће, потпуно истера и онемогући сваки облик утицаја Русије у Србији, а тиме и на Балкану. План је усисавање држава Западног Балкана (Македонија Србија, БиХ) у NATO.

У питању је и поробљавање у Србији и у БиХ (Република Српска), јер већина грађана не жели у NATO. Иако је расположење грађана према NATO углавном негативно, кампања за NATO у Србији је невероватно снажна, гледа NATO своје интересе.9. Показује се да ЕУ поставља стално нове и нове услове и уцене Србији ка путу у ЕУ, са намером да у недоглед одлаже приближавање ЕУ. Однос је понижавајући

Да Србију тамо чекају златне куле и градови (а не чекају је) свака држава која имало држи до себе одавно би одустала. То да нам се плански и свесно постављају и измишљају препреке потврђују чак и западни аналитичари и дипломате. Овако Србији се заправо показује фатаморгана, као да се магарцу показује фотографија шаргарепе за којом он трчи јер би је појео, а чак и да је стигне неће моћи да је поједе… И српска власт пристаје да буде магарац – у томе и јесте највећи проблем! ЕУ и САД траже од Србије да дозволи да Косово хитно уђе у УН. Да би Србија ушла у ЕУ – ко зна кад, а највероватније никад!

Тај захтев је супротан свим виталним српским интересима

Уз то, Запад вешто и снажно користи интересовање Србије за европске интеграције како би је натерао да следи антируску позицију. Па се тражи од Србије увођење санкција Русији, ако се жели напред у евроинтеграције. Дакле, користи се принцип уцене тако што Американци и ЕУ треба да добију нешто одмах од Србије, а Србији обећавају да ће јој нешто дати заузврат у далекој будућности, а највероватније никад!

Евроатлантистима сметају чак и тренд повећања броја курсева руског језика и оснивање руских уметничких друштава, јер и то, по њеним аршинима, може малигно да делује на Србе!

Члановима америчког Сената сметају чак и киосци у центру града који су пуни мајица, шоља и других сувенира са ликом руског председника Владимира Путина и Русије. И то им је један од најјачих доказа огромног руског утицаја (у Републици Српској)!

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Украјина је постала копље у срцу Русије

Gost autor

Либерални западни глобалисти из ЕУ оптужују за удружено садејство православља и исламиста

Prenosimo

Обојена револуција ante portas

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x