Запад би да некако демонизује Путина, али он није ни Садам, ни Милошевић, ни Гадафи

ДОЂОШЕ ДОТЛЕ ДА И G7 ФОРМИРА „СПЕЦИЈАЛНУ ГРУПУ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ ПОГУБНОГ УТИЦАЈА РУСИЈЕ“
  • Као некада у време Стаљиновог комунизма, сада у земљама Запада, тачније у NATO земљама и неким земљама ЕУ, као печурке после кише, масовно ничу нове Комисије, Радне групе, Специјална одељења, Комитети који се сви само баве спречавањем огромног „малигног руског утицаја („malignant Russia’s influence“), како се званично зове све што долази, стиже из Русије
  • И врхушка ЕУ сматра „да Руси шире дезинформације о ЕУ, вештије и снажније него икада досад“. Зато је формирала Источну радну групу ЕУ за стратешке комуникације – East StratCom Task Force (ESTF). Та група наводно већ има резултате, али како несмањена кампања Русије и даље траје – хитно треба да се ојачају капацитети Страткома ЕУ, укључујући успешну Источну радну групу ЕУ за стратешке комуникације, као и његове радне групе за Југ и Западни Балкан
  • Земље Запада, нарочито САД, навикнуте да се неометано деценијама мешају у унутрашње послове других држава, не могу да поднесу ни секунд туђег или супротног утицаја у било којој земљи! А поготово не у својим земљама
  • Како су кренули, могу се досетити и да формирају неку јачу, ширу, моћнију међународну организацију за сузбијање овог брзо растућег „малигног руског утицаја“, неку врсту својих Уједињеним нацијама само са оружаним снагама, војном силом

Пише: Јово ВУКЕЛИЋ

КАО да су се утркивали ко ће пре свету саопштити „велику и значајну“ вест: Христи Фриланд , министар иностраних послова Kанаде и Борис Џонсон, британски министар спољних послова, најавили су у понедељак, 23. априла у одвојеним саопштењима како ће група земаља G7 (САД, В. Британија, Француска, Канада, Немачка, Италија и Јапан) формирати ново „Специјално Одељење – групу за за проучавање погубног држања Русијe“.

Министари су навели:

А) „Руске нападе на демократију“, као неко опште (и познато!) место;

Б) „покушаје Русије да дестабилизује поједине демократске режиме“;

В) „дезинформације које потичу из Русије“;

Новоосновано Специјално одељење бавиће се, по речима званичника G7, „катастрофалним руским понашањем и заштитом демократије од дезинформација Москве”.

Ничу Специјалне групе, комитети, одељења, комисије…

Као некада у време Стаљиновог комунизма, сада у земљама Запада, тачније у NATO земљама и неким земљама ЕУ, као печурке после кише, масовно ничу нове Комисије, Радне групе, Специјална одељења, Комитети који се сви само баве спречавањем огромног „малигног руског утицаја („malignant Russia’s influence“), како се званично зове све што долази, стиже из Русије.

Значајно је да подсетимо: у јануару ове године је амерички Сенат на чак 200 страна припремио извештај о злокобном утицају Русије у целом свету! Каква сида, ебола, коксаки или зика вирус, маларија, шпанска грозница, птичији или свињски грип… Руски утицај је, судећи по овом извештају, погубнији по човечанство!

Он је малиган, најмалигнији!

Скоро у исти час британски Дом лордова је истог дана кад и амерички Сенат, тачније демократе у америчком Сенату, објавио извештај под називом „Британија и будућност западног Балкана“, о спољној политици Британије, чији се делови директно односе и на Србију, а тичу се руског „разарајућег утицаја“ на ово подручје.

Треће, у фебруару се појавио и документ ЕУ (Европске комисије) под називом „Стратегија ЕУ о Западном Балкану” у коме се такође анализира штетан (претећи по демократске тековине, људска права, слободе и уопште владавину права…) утицај Русије на Балкан, посебно на Србију!

А да он не би постао владајући – ЕУ мора да се активира на Балкану, то је била главна порука тог безвредног и безбојног документа.

ЕУ бирократе оцењују „да Руси шире дезинформације о ЕУ, и то спроводе вештије и снажније него икада досад. Зато је одлучено да се формира Источна радна група ЕУ за стратешке комуникације East StratCom Task Force (ESTF). Та група наводно већ има резултате, али како несмањена кампања Русије и даље траје хитно треба да се ојачају капацитети Страткома ЕУ, укључујући успешну Источну радну групу ЕУ за стратешке комуникације, као и радне групе Страткома за Југ и Западни Балкан“, успаничено закључује ЕУ.

 

Иначе, да подсетимо, „СтратKом” данас броји укупно 20 људи распоређених у три тима: Север, Југ и Западни Балкан, које раде под окриљем Европске службе за спољне послове. Баве се лоцирањем проруске пропаганде на Западном Балкану.

Треба нагласити да ће и амерички NED (Национални демократски институт) помагати овом новооснованом Специјалном антируском одељењу G7, јер он служи за финансирање опозиционих кругова у страним земљама, у свим оним државама, које се супротстављају вољи Вашингтона.

Али, све ове наведене силне институције, тела, фондови, органи… су изгледа недовољни Западу!

На заседању земаља G7 закључено је да се против скоро незаустављивог руског продора у медије у свету и у јавни живот мора још одлучније ступити у борбу. И управо зато је формирано ново Специјално одељење за борбу против руског малигног утицаја.

Поставља се питање шта се заправо иза свега овога крије? Односно, које су стварне и праве намере због којих водећи кругови G7, NATO и ЕУ-Европе своје народе плаше руском саблашћу?

У складу са прокламованом тезом о нарастајућем продору руског утицаја стално се предлажу нови политички програми и мере које треба предузети и финансирати како би се спречио даљи продор те „страшне и прљаве руске пропаганде”

Степен лицемерја које показују када говоре о слободи медија, указује на природу Западне кампање у којој се морају обезбедити предуслови за успех од којих је један од најбитнијих – потпуно одсуство критичког и слободног приступа медија са супротне стране. Значи, никако не сме да се чује ниједан дисонантан тон који долази са руске стране!

Зато им посебно сметају „Спутњик“ и RT и сви медији који извештавају објективно.

Може ли се победити Русија?

Земље Запада, нарочито САД, навикнуте да се неометано деценијама мешају у унутрашње послове других држава, не могу да поднесу ни секунд туђег или супротног утицаја у било којој земљи! А поготово не у својим земљама.

Поменули смо у једном од претходних текстова на порталу „Факти“ какав бес изазива код Американаца чињеница да они, који су се навикли да се сваки дан дрско мешају у унутрашње послове других земаља – доживе да им неко то спочитава!

Навели смо и закључак званичне Америке да „у светлу недавних знатних повећања помоћи које су ауторизоване Актом о борби против америчких противника путем санкција из 2017. године, мисије USAID у региону морају да се преоријентишу како би се успешније бориле са руским злоћудним утицајем”. Овде се отворено и јавно признаје да се антируске акције, пропаганда и кампања финансирају преко USAID.

Назвали смо у нашем ранијем тексту ову опседнутост запада Русијом фатаморганом, али схватамо је то исувише леп израз за ову ескалацију поступака и радњи земаља Запада. У питању је опсесија, опседнутост, а то је ипак озбиљно обољење!

Бриге Запада „због растућег руског утицаја“ су толико велике да су честа тема на посебним састанцима министара спољних послова ЕУ!

Зато и оцењујемо да им је све ово што предузимају мало и недовољно… И све што планирају да учине биће неделотворно.

Мораће да формирају неку јачу, ширу, моћнију међународну организацију за сузбијање овог брзо растућег „малигног руског утицаја“, неку врсту својих Уједињеним нацијама само са оружаним снагама, војном силом.

Да претпоставимо, пола у шали пола у збиљи, да може та коалиција да бомбардује Русију (уздуж од Владивостока до Калињинграда) по дужини од неких 12 хиљада километара, и (попреко од Мурманска до Иркутска, и од Провиденијa до Севастопоља) 7-8 хиљада километара по ширини.

Таква велика коалиција савезника коју би предводила Велика Британија, као најнепријатељскија земља Русији, могла би бити ефикасна и могла би сузбити или убити руски штеточински, малигни, погубни утицај на цео свет. Како?

Наравно кад би Руси нестали тих дана са те територије, или се сви замрзли у непрегледним пространствима Сибира.

Будући да то није могуће и реално- то би била још само једна од великих и пропалих опсесија све више и теже болесног пацијента са Запада, који води ову општу антируску хистерију.

Путина треба направити чудовиштем!

Запад процењује да је пресудна борба у медијима за постизање победе на Русијом и то у свим земљама (посебно у Југоисточној Европи), а нарочито у Србији и сличним земљама у свету, као што је на пример Кина, да не наводимо остале, које су неутралне, објективне или наклоњене Русији.

Основни циљ је свим снагама надувавати ту „руску сабласт” и њоме плашити грађане на свих пет континената!

Чудили су се многи раније како су велики и моћни медији са Запада (Си-Ен-Ен, Би-Би-Си и други) под притиском својих влада бруталном кампањом и серијом лажи брзо успели да у светској јавности сатанизују Садама Хусеина и прогласе га сотоном, убицом, диктатором… па како су Слободана Милошевића претворили у ратног хушкача, злочинца, диктатора, од Гадафија направили терористу и зликовца. Сада то чине са Башаром Асадом…

А све ове припреме и новоосновано „Специјално одељење за изучавање малигног утицаја Русије“ и још више за спречавање и неутралисање Русије – у сваком погледу се спроводе у ствари из сасвим других разлога!

Све ово се чини и наставиће се још жешћом, прљавијом и безобзирнијом кампањом да би следећа личност, коју треба у целом свету сатанизовати, био Владимир Путин, председник Русије!

То је главни циљ ове захуктале антируске кампање са Запада и то треба већ једом отворено рећи! Траје хајка препуна невиђене мржње и нетрпељивости према свему што је руско! Према председнику Русије Путину, према Русији као земљи и према самим Русима, којима се зато и уводе све веће и теже економске санкције. Путин мора постати чудовиште – то је мото и ове најновије епизоде и целог пројекта Запада против Русије.

Очекују са Запада да ће руски народ да се побуни против Путина, да ће почети побуне у Русији због сиромаштва и тешког живота, ако санкције осиромаше грађане, што очекују агресори са Запада.

Али, Путин као да и то већ зна. Он је управо припремио план „да 7. маја – у дану своје нове председничке инаугурације – потпише указ о развоју земље у наредних шест година. Русија ће у тих шест година на здравство, образовање и инфраструктуру – ради осетног подизања животног стандарда – потрошити 10 трилиона рубаља!“ (према агенцији Bloomberg).

Уосталом, то је председник Русије и најавио почетком марта када је представљао нова руска супермодерна, свемирска оружја, којим је задивио цео свет.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Србија између отпора и ропства

Славко

Како је „над Бошњацима извршено десет геноцида“ и после сваког геноцида су  све бројнији

Gost autor

ЕВРОПСКА УНИЈА И ПАМЕТ ПО МЕРИ 30 СРЕБРЊАКА

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x